2011-08-08 11:08:40• hírek • Nagykároly.ro

Muzsikaszóval ünnepeltek Kálmándon

Falunapi ünnepség helyett fúvósok muzsikaszójával ünneplik közösségüket a kálmándiak. S egyébként is a sváb faluban végigkíséri az életet a fúvószene - mutatott ár Schlakter Ferenc; amint mondta: a keresztelőtől az esküvőn keresztül az utolsó útig. A polgármester örömét fejezte ki azért is, hogy élnek a rezesbandák, s tagjaik időt s egyebet nem kímélve gyakorolnak, fejlesztik tudásukat, ápolják a hagyományt. Az immár hatodik alkalommal megszervezett találkozón a mezőpetri-kaplonyi, a csanálosi-mezőfényi-csomaközi, valamint a házigazda település Kalmender Harmony nevű rezesbandája vett részt.

A fúvószenekarok a templom előtti térről vonultak be az iskola-községháza udvarára. Sütő Imre alpolgármester köszöntötte a szép számban megjelent nagyérdeműt, majd ráhangolás gyanánt a kálmándiak szolgáltak rövid műsorral. A találkozót amúgy, akár a korábbi alkalmakat a Kalmander Harmony Egyesület szervezte a helyhatóság segítségével, támogatta még az Agromec nevű kálmándi mezőgazdasági társulás, továbbá számos magánember.

A petri-kaplonyi fúvószenekar szolgálatával kezdődött meg a találkozó tulajdonképpeni attrakciója. A Mirecea Căcu vezette együttes klasszikus német indulókat, polkát, valcert játszott, valamint magyar népdalfeldolgozásokat, illetve modern slágereket (a másik kettő csapat repertoárja is ilyen művekből állt).

Schlakter Ferenc polgármester az üdvözlés rendjén beszélt arról, hogy közösségi ünnepe, falunapja ez a találkozó a kálmándiaknak. Csehi Árpád Szabolcs, a szövetség megyei elnöke gratulált a kedves ünnepséghez a szervezőknek. A megyei önkormányzat elnökeként szólt arról, hogy még az ilyen alkalmakon sem feledkezhet meg a helyiek jogos igényeiről. Ennek megfelelően megígérte, hogy jövő tavasszal már új úton közlekedhetnek a kálmándiak Nagykároly felé. Szólt arról is, hogy akár a Kaplonyt Csanálossal összekötő, DC 49-es jelzésű út is elkészülhet addigra. Pataki Csaba megyei kormánybiztos-helyettes is gratulált a szívet melengető rendezvényhez, s annak is örült, hogy a hagyományok láthatóan tovább fognak élni, hiszen sok fiatal tagja van az együtteseknek. A Czier Zsolt vezette fényi-csanálosi-csomaközi együttes szolgálatán volt a sor, majd a kálmándiak kápráztatták el muzsikaszóval a közönséget. Mindahány együttes tagjai oklevelet kaptak.

A Black Force nevű helybeli zenekar - amelynek tagjai amúgy egykoron a Kalmander Harmonyban muzsikáltak - szolgáltatta a zenét a találkozó után kezdődő bálon.




	Muzsikaszóval ünnepeltek Kálmándon

	Muzsikaszóval ünnepeltek Kálmándon

	Muzsikaszóval ünnepeltek Kálmándon

	Muzsikaszóval ünnepeltek Kálmándon

	Muzsikaszóval ünnepeltek Kálmándon


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: