2014-05-16 14:38:43• hírek • Kocsis Zoltán

Múzeumok éjszakája szombaton!

Amint azt évről évre megszokhattuk, a Szatmár Megyei Múzeum idén is megszervezi a Múzeumok Éjszakáját. A színesnek ígérkező programokkal május 17-én, szombaton várják az érdeklődőket.

A Szatmár Megyei Múzeum az előző évekhez hasonlóan, idén is a Gyermekek Palotájának közreműködésével igyekszik színesebbé, élvezetessé és emlékezetessé tenni a Múzeumok Éjszakáját. Az intézmény Szatmárnémetiben, az Árpád (Vasile Lucaciu) utcán található központi épületében 18.00 órakor kezdődik a program. Az első két órában a Gyermekek Palotájának gyerkőcei tartanak könnyű- és népzenei bemutatót. Ezt követően szintén a Gyermekek Palotájának tanítványai igyekszenek felidézni a korabeli erdőháti falvak esti hangulatát.

Ezzel párhuzamosan 20.00 órától kezdődik a Zsidó est, amelynek keretein belül a szatmári zsidó közösség tagjainak, valamint Az Arttis együttes, az Északi Színház, a Grigore Moisil és Constantin Brancusi általános iskolák diákjainak közreműködésével próbálnak „megidézni egy olyan népcsoport hagyományvilágát, amely korábban nagy számban élt Szatmárban", áll a múzeum közleményében.

Nagykárolyban A Történelmi Esték program keretein belül korabeli kosztümök és táncok segítségével idézik a múltat. Az Afrika Expón pedig Cserey Csaba dobjátéka jeleníti meg a fekete kontinens szavannáinak misztériumát.

Szombat este várják az érdeklődőket a Szatmár Megyei Múzeum Tasnádon és Érendréden található fiókjaiban is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: