2019-05-15 07:41:04• hírek • Bede Emőke

Múzeumok éjszakája a Károlyi-kastélyban: íme a teljes program

A Szatmár Megyei Múzeum Nagykárolyi Osztálya és Gróf Károlyi Kulturális Turizmust Népszerűsítő Központ szeretettel vár mindenkit a május 18-án megrendezésre kerülő Múzeumok Éjszakája elnevezésű rendezvényére.

A múzeumok éjszakájának fogalma mára már minden kultúrakedvelő személy által jól ismert: olyan programsorozatokat takar, melyek során a múzeumok és egyéb kulturális intézmények közel egy teljes éjszakán át nyitva tartanak, hogy színes programokkal kedveskedjenek a látogatóknak. Ehhez a nemzetközi szinten is népszerű eseményhez csatlakozik a Károlyi-kastély, mely május 18-án 9 és 24 óra között várja a látogatókat, illetve napközben, 17 és 22 óra között különböző kulturális műsorokkal is készülnek számukra.
 

A Múzeumok Éjszakájának részletes programja:


16:00 Tudományos barangolás a kastélykertben dr. Karácsonyi Károly vezetésével

17:00 I. Ferdinánd király látogatásának 100. évfordulója alkalmából rendezett kiállítás megnyitója – Károlyi-kastély lovagterme.

18:00-22:00 Időutazás hintóval a kastélykertben.

18:30 Felvonulás történelmi viseletekben (kastélykert).

19:00 Mi került az étlapra az őskorban? – drd. Xenia Pop beuntatója (konferenciaterem). Az előadás román nyelven, magyar fordítással lesz meghallgatható.

19:30 Zongorakoncert, Medeea Pașca és Dragoș Roland közreműködésével. Felkészítő tanár: Mentes Mária (koncertterem).

20:00 A Károlyiak nyomában – román nyelvű filmvetítés (konferenciaterem). (Készítette: Egyedi Film, 2013. Alkotók: Egyedi Zsolt és Egyedi Bernadett)

20:30 ACOUSTIC STATION koncert (lovagterem)

21:00 A Károlyiak nyomában – magyar nyelvű filmvetítés (konferenciaterem). (Készítette: Egyedi Film, 2013. Alkotók: Egyedi Zsolt és Egyedi Bernadett)

21:30 Klasszikus táncok bemutatója a kastély lovagtermében.

22:30 A Károlyiak nyomában – román nyelvű filmvetítés (konferenciaterem). (Készítette: Egyedi Film, 2013. Alkotók: Egyedi Zsolt és Egyedi Bernadett)

23:00 A Károlyiak nyomában – magyar nyelvű filmvetítés (konferenciaterem). (Készítette: Egyedi Film, 2013. Alkotók: Egyedi Zsolt és Egyedi Bernadett)


A belépés minden programra ingyenes!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: