2012-05-17 14:59:23• hírek • Póti Orsolya

Múzeumok Fehér Éjszakája idén is

A Múzeumok Világnapján és a Múzeumok Éjszakáján Szatmár megyében is ünnepelnek a múzeumok május 18-19. között. Színes programok, kiállítások, koncertek, előadások várják az érdeklődőket két napon keresztül.

A Szatmár Megyei Múzeum által szervezett kétnapos rendezvény Kaktuszkiállítással nyílik május 18-án, péntek reggel 9.00 órától. A Szatmári Aztekium Kaktuszgyűjtő Egyesület által szervezett kiállításon különleges kaktuszok és kaktuszfélék várják az érdeklődőket a Megyei Múzeum földszinti kiállítótermében. Ugyanezen a napon, 13 órától kerül megrendezésre az „I.C. Brateanu" Iskola szemináriuma „Aurel Popp francia időszaka" címmel.

Május 19-én, szombaton a „Múzeumok fehér éjszakája" programjaira várják az érdeklődőket a múzeum munkatársai. A múzeum képzőművészeti részlegén, a Vécsey-házban 17 órától „A XX. századi vendégházak zenéje" címmel nyílik kiállítás, ezt követően, 20 órától a Loga Dance School táncosai tartanak táncbemutatót ugyanitt. Szintén a Vécsey-ház ad otthont a Nagyváradi „Regina Maria" Színház társulatának, amely 21.30-tól a „Biloxi Blues" című darabot adja elő.

A Megyei Múzeumban könnyűzenei koncertek várják az érdeklődőket 19 órától, valamint 17.00 - 01.00 között a múzeumok állandó tárlata is megtekinthető. Szombaton a megszokott időponttól eltérően látogatható a Tűzoltótorony is: a látogatók 17.00-23.00 óra között csodálhatják meg városunkat madártávlatból.

A megyeközponti múzeumok mellett a Tasnádi Városi Múzeum, illetve a Károlyi-kastély is bekapcsolódott a népszerű programba. A tasnádi múzeum képzőművészeti kiállítással, míg a nagykárolyi kastély néprajzi tárlatokkal fogadja az érdeklődőket szintén 17.00-01.00 között.

A „Múzeumok éjszakája" kulturális program 1999-ben indult francia példa nyomán, melynek különlegessége, hogy az érdeklődők ingyen meglátogathatják a programban résztvevő kiállítóhelyeket, tárlatokat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: