2018-05-17 13:43:04• hírek • Bede Emőke

Múzeumok Éjszakája Szatmárnémetiben is

Franciaországban 1999-ben rendezték először meg a Múzeumok Éjszakája néven ismertté és sikeressé vált programot, azóta pedig a kezdeményezés elindult világhódító útjára, melynek egyik állomása Szatmárnémeti is.

A Vasile Lucaciu 21. szám alatt található történelmi múzeumban ingyenesen meg lehet majd tekinteni az állandó archeológiai és népművészeti kiállításokat, de ekkor már a Haller György alkotásaiból álló tárlat is várja az érdeklődőket. Továbbra is zajlik a kaktuszkiállítás, illetve egy, az egyesülésre emlékező, dokumentarista fotókból álló kiállítást is megszemlélhet a nagyérdemű. A múzeum művészeti előadásokkal is készül. Este 20 órától a nagykárolyi Ceatara áll színpadra, 21:30-tól pedig néptáncot tekinthetnek meg. 22 órától román népi énekek kerülnek előadásra.
 

A szépművészeti múzeumban (Szabadság tér, 21.) várja az érdeklődőket az Aurel Popp alkotásaiból összeállított állandó kiállítás, valamint a „Kis herceg” képzőművészeti tárlat is. 17 órától alkotóműhely, 17:20 és 20 óra között pedig pop-rock dalokat adnak elő a művészeti líceum diákjai.
 

Azonban nem csak Szatmáron, de Tasnádon és Nagykárolyban is készülnek a Múzeumok Éjszakájára. Tasnádon az állandó tárlatok mellett Bikfalvi Zsolt csodálatos légifelvételeit is megtekinthetik az érdeklődők, a nagykárolyi programról pedig ide kattintva tájékozódhatnak. Az említett múzeumok 17 és 24 óra között várják a vendégeket, a belépés ezúttal is ingyenes.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: