2012-07-16 13:11:44• hírek • Póti Orsolya

Múzeumlátogatáson vettek részt a sérült fiatalok

A szatmárnémeti Langdon Down Transilvania Egyesület tíz fiataljának, valamint a velük levő kísérőnek alkalmuk nyílt meglátogatni a Szatmár Megyei Múzeum állandó tárlatát. Az egyesület kedvezményezettjei sok élménnyel gazdagodtak.

„Élményekkel teli órák voltak ezek a fiatalok számára, akiknek alkalmuk volt betekintést nyerni Szatmár megye történelmébe, a kezdetektől egész napjainkig. Nyomon követhették a szatmári emberek életszínvonalának, mindennapi életének, öltözködési szokásainak fejlődését kezdve a kőkorszaktól egészen a közelmúltig" - nyilatkozta Gnándt Gábor, a szatmári egyesület programvezetője.

A tárlat megtekintésében a múzeum egyik munkatársa volt a látogatók segítségére, aki készségesen válaszolt a fiatalok kérdéseire.

A fiatalok megtekinthették még néhány híres, a város kulturális vagy politikai életében jelentős szerepet játszó személy használati tárgyait, és közben elgondolkodtak azon, hogy milyen életet éltek a korabeli emberek. Ezenkívül egy külön részlegen megtekinthették még a szatmári illetve a környező településekre jellemző népviseleteket és mesterségeket.

A tárlat végére a csapat fáradtan, de nagyon sok új élménnyel gazdagodott, és azzal az érzéssel hagyta maga mögött a múzeum épületét hogy ez egy igazán szép, érdekes nap volt - tudtuk meg Gnándtól.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: