2010-04-21 12:47:49• hírek • Póti Orsolya

Múzeumba látogattak a foglyok

A délelőtti órákban a Szatmár Megyei Büntetés-végrehajtó Intézet foglyai nevelő és kulturális programon vettek részt.

Április 21-én, szerdán a délelőtti órákban a Szatmár Megyei Büntetés-végrehajtó Intézet tizennégy foglya eltávozási engedéllyel meglátogathatta a Szatmár Megyei Múzeumot, mert a jövőhét folyamán mind a tizennégyen szabadlábra kerülhetnek.

Raluca Dimulescu, a Büntetés-végrehajtó Intézet sajtószóvivője elmondta, hogy a délelőtti programnak többek között kulturális, nevelő és ösztönző jellege volt. A hasonló tevékenységek a kulturális nevelés mellett, megkönnyítik a foglyoknak a társadalomba való újra-beilleszkedést, valamint ösztönzik őket a közösségben való természetes viselkedésre. Az akció a „PROLIB" programhoz tartozik, amelynek egyik célja, hogy ösztönözzék a nemsokára szabadlábon lévő foglyokat a közösséggel való természetes kapcsolattartásra is.

A kulturális program a Büntetés-végrehajtó Intézet pszichoszociális osztályának asszisztense, Simona Galis és a Megyei Múzeum vezetőségének közreműködése által jöhetett létre. A két intézmény  között már korábban létrejött egy együttműködési szerződés, ami által közösségi programokat és tevékenységeket szerveznek.


Múzeumba látogathattak a foglyok


Múzeumba látogattak a foglyok
Múzeumba látogattak a foglyok


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: