2020-06-11 07:57:07• hírek • MTI

Múzeum nyílik Avicii emlékére a szülővárosában

Múzeum nyílik jövőre Avicii svéd DJ emlékére szülővárosában, Stockholmban – jelentette be a zenész emlékét ápoló Tim Bergling Alapítvány. A világhírű lemezlovas és producer életútját bemutató Avicii Experience-kiállítás egy új, 2021 nyarán megnyíló digitális kulturális központban, a Space-ben kap helyet.

Az Avicii-múzeum látogatói a lemezlovas életútját felidéző, részben eddig nem publikált fotók, videók és emléktárgyak nézegetése közben belehallgathatnak a világ egyik legjobbjának tartott DJ eddig kiadatlan zeneszámaiba is – közölte Per Sundin, a stockholmi ABBA-múzeumot is működtető Pophouse Entertainment ügyvezetője, aki meggyőződését fejezte ki, hogy a Tim Bergling néven született zenész “rövid élete ellenére is óriási hatást gyakorolt és gyakorol még ma is”.
 

Anna Konig Jerlmyr stockholmi főpolgármester a Reuters hírügynökségnek nyilatkozva reményét fejezte ki, hogy az Avicii-múzeum elősegíti a párbeszédet a mentális egészségről és az öngyilkosság-megelőzésről.
 

Halálának körülményi a sokáig tisztázatlanok voltak

Avicii-t 28 évesen, 2018. április 20-án találták holtan Omán fővárosában, Maszkatban, ahol barátaival nyaralt. Az ománi rendőrség akkor azt közölte, hogy nem találtak gyanús körülményt halálával kapcsolatban, a halál okát pedig a család kérésére nem tárták a nyilvánosság elé. Később a család által közzétett nyílt levél azt sugallta, hogy Avicii öngyilkos lett.
 

Avicii-t kétszer jelölték Grammy-díjra, valamint elnyerte a Billboard és az MTV Europe több díját. Legnagyobb slágerei között volt a Wake Me Up!, a Levels, a Sunshine, a The Days, a Hey Brother és a You Make Me. 2016-ban megdöbbentette rajongóit azzal, hogy bejelentette: egészségi okokból felhagy a turnézással, de stúdióban továbbra is készített zenét.
 

Az Avicii halála után a család által életre hívott Tim Bergling Alapítvány elsősorban olyan személyek és szervezetek támogatására összpontosít, amelyek a mentális betegségek és az öngyilkosság megelőzésének területén tevékenykednek Svédországban és külföldön.
 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: