2016-10-13 12:33:28• hírek • Szatmár.ro

Művészetterápián készült alkotások tárlata

Október 15-én, szombaton kiállítás nyílik a Zöld Házban, a lineArtstudio szervezésében.

A lineArtstudio Egyesület szeretettel lát minden érdeklődőt művészetterápiás csoportjának bemutatkozó kiállításán, október 15-én, szombaton 16 órakor a Kossuth-kert Zöld Házában - áll a szervezőktől kapott meghívóban.

„Mióta megalakultunk, sokan feltették nekünk a kérdést - mi is az a művészetterápia, és mit nyújt a lineArtstudio? Egy mondatban talán leegyszerűsíthető, mégpedig úgy, hogy a művészetterápia nem más, mint gyógyítás a művészet segítségével. A válasz talán egyszerűnek tűnhet, mégis a művészetterápia sokkal összetettebb, mint azt első hallásra gondolná az ember. A művészetnek az emberi lélekre kifejtett jótékony hatása ősidők óta ismert. A lineArtstudio célja egy olyan teret létrehozni, amelyben alkotni, teremteni lehet, amelyben a (képző)művészet segítségével oldani lehet a felgyülemlett feszültséget, konfliktust, stresszt" - magyarázza Szemák Zsuzsa képzőművész.

A szombaton nyíló tárlat alkalmával az elmúlt fél év művészetterápiás foglalkozásain készült alkotásokból nyílik kiállítás. „A terápia résztvevői ezzel felvállalják azt a küzdelmet, amit hónapokon át vívtak saját magukkal és a segítségünkkel képileg megformálták rajzban, festményben vagy agyagban. Sőt, olykor a zene, az írás, vagy a drámajáték segítségével küzdötték le félelmeiket. Bátor emberek! Csupa szív-lélek emberek" -mondja a képzőművész.

A kiálítás megnyitóján Szemák Zsuzsa mellett felszólal Rainer Máté festőművész, a LineArtstudio másik vezetője, illetve Dr. Vass Zoltán főorvos és Kovács Eszter újságíró.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: