2013-06-04 15:45:02• hírek • Póti Orsolya

Művészeti iskolák közötti gitárverseny

A tavalyi verseny fődíját Iorga Cristian vitte el
A tavalyi verseny fődíját Iorga Cristian vitte el

Június 7-én kerül megrendezésre a Samus GuitArt Gitárversenyt, amelyre közel húsz diákot várnak a szervezők. A verseny győztese idén 300 lejt és egy fából faragott trófeát tudhat magáénak.

A Szatmári Megyei Tanács támogatásával harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Samus GuitArt nevet viselő Akusztikus Gitárverseny, amely azoknak a diákoknak szól, akik aktívan részt vesznek a régiónkban működő művészeti iskolák gitártanfolyamain, és céljuk a gitározás magas szinten való elsajátítása.

A június 7-én, pénteken 15.30 órától kezdődő verseny idén a zilahi, a nagybányai, a máramarosszigeti, a besztercei, a kolozsvári a nagyváradi és természetesen a szatmári művészeti iskolák gitár szakos diákjai között zajlik.

A diákok produkcióit szakártő zsűri értékeli, melynek tagjai az Andrei testvérek, azaz az Andrei Trio tagjai - Dr. Constantin Andrei a Kolozsvári „Gh. Dima" Zeneakadémia professzora, Adrian Andrei, a Bukaresti „Dinu Lipatti" Zeneakadémia klasszikus gitár tanára és Aurelian Andrei - lesznek - tudtuk meg a szervezőktől.

Idén összesen 1000 lej értékben osztanak ki jutalmat a versenyzők között. A gitárverseny győztese 300 lejt és a Kóter László képzőművész által készített trófeát tudhatja magáénak, a II. helyzet 200 lejben részesül, a harmadik díj pedig 100 lej lesz. A rendezvény keretében három dicséretest is jutalmaznak fejenként 50 lejjel.

A díjátadó gálára péntek délután 17.30 órától kerül sor, 18.00 órától pedig az Andrei Trio hangversenye zárja a versenyt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: