2011-12-03 15:22:09• hírek • Balog Anita

Ifjú festő kiállítása az Alkotóház Galériában

A Szatmár Megyei Tanács, a Szatmár Megyei Hagyományos Kultúrát Megőrző és Támogató Központ valamint a Szatmári Alkotóház Képzőművészek Egyesülete szervezésében december 2-án, 17 órakor kiállítás nyílt Nicoara Stefania Stanca szatmárnémeti festőművész alkotásaiból.

A kiállító művész mondhatni szemtelenül fiatal, az Alkotóház ifjúsági tagozatának jeles képviselője. Valószínűleg akkor sem tévedünk sokat, ha kijelethetjük: az egyik legfiatalabb kiállító, akinek szatmárnémetiben tárlata nyílt. Az ifjú művész ugyanis 1996-ban született, most a Grigore Moisil Általános iskola VIII. osztályos tanulója. Négy éves kora óta érdeklődik a rajz és a festészet iránt, felfedezője Pink Ileana óvónő volt. A Szatmárnémeti Gyerekek Palotájában folytatta művészeti tanulmányait, majd a Szatmári Művészeti Iskolában, Szodoray Parádi Hajnalka irányítása alatt.

Párhuzamosan részt vett különböző hazai és nemzetközi festészeti kiállításokon és versenyeken, Romániában (Szatmárnémeti, Zilah), Magyarországon, Törökországban, Japánban, Lengyelországban.

A kiállítás december 2 és február 7 között lesz megtekinthető a Szatmár Megyei Hagyományos Kultúrát Megőrző és Támogató Központ székhelyén, az Alkotóház Galériában.
Kiállítás nyílt az Alkotóház Galériában

Kiállítás nyílt az Alkotóház Galériában
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: