2012-01-03 15:58:01• hírek • Póti Orsolya

Óvodát és első osztályt indítana a Református Gimnázium

Az iskolahálózat továbbfejlesztésén munkálkodik a Szatmárnémeti Református Gimnázium. Óvodával és első osztállyal bővülne a felekezeti iskola, amennyiben a tanfelügyelőség elfogadja a beiskolázási tervet.

A Szatmárnémeti Református Gimnázium felekezeti napközit és első osztályt indítana, annak reményében, hogy olyan településekről érkeznének gyerekek, ahol nincs magyar oktatás - tudtuk meg Király Lajostól, a Szatmári Református Egyházmegye főjegyzőjétől

Szilágyi Éva, a gimnázium igazgatónője megerősítette, hogy valóban szándékukban áll az iskolahálózat továbbfejlesztése és kérelmüket január 3-án nyújtották be a Polgármesteri Hivatalhoz, illetve a Városi Tanácshoz. Az igazgatónő kifejtette: reméli sikerül a gimnáziumnak megvalósítani ezt a tervet, ugyanis az ortodox és római-katolikus iskolaközpontok már korábban kiegészültek óvodával és elemi osztályokkal.

„Szándékunkban áll nevet is adni az iskolának, ötletek, elképzelések már vannak a nevet illetően, de még nem jutottunk elhatározásra."- mondta el Szilágyi.

Szász Piroska főtanfelügyelő helyettes a Szatmár.ro-nak elmondta: a jövőévre szóló beiskolázási terveket január 5-ig várja a tanfelügyelőség, és a megbeszélések után eldől az is, hogy a szatmári felekezeti iskola továbbfejlesztheti-e struktúráját.

„Reményeim szerint, van esélye a Református Gimnáziumnak, hogy ilyen téren is fejlődni tudjon. A tanfelügyelőség mindenképpen támogatja ebben" - véleményezte Szász.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: