2012-07-04 12:39:06• hírek • Kocsis Zoltán

Művelődési ház, aszfaltozás, állandó orvosi ellátás - sárközi tervek

Június 10-én új időszámítás kezdődött Szatmár megye ötödik legnagyobb városában, Sárközújlakon: Sebesi János négy mandátum után elveszítette a polgármesteri tisztséget, a választók jelentős különbséggel Piricsi Artúrt ruházták fel az önkormányzat vezetésének feladatával, terhével és megtiszteltetésével.

A 41 éves topográfus, vállalkozó egy hete tette le a hivatali esküjét, az első napok egyik legjelentősebb tapasztalata pedig az volt, hogy mennyien kérnek ilyen-olyan segítséget a polgármesteri hivataltól. „Kinek egy szekér kavics kell, kinek valami más. Találnom kell egy megoldást, hogy az emberekhez közel tudjak maradni, ugyanakkor ne erre menjen el minden energiám, maradjon fontosabb dolgokra. Mert hát tennivaló van bőven", mondja.

Az új polgármester egyik legfontosabb rövidtávú célkitűzése a sárközújlaki és a hozzá beosztott falvak művelődési házainak felújítása. „Adorjánban és Meggyesgombáson beázik a tető, az ajtók, ablakok rossz állapotban vannak. Sajnos nem jobb a helyzet Sárközújlakon és Kissárközön sem", magyarázza.

Egy másik jelentős terv egy közvécé megépítése Sárközújlakon, a Nagybányai úton. Ennek elkészítését licitre fogják bocsátani. Rendelkezésre áll a pénz három utca egy-egy oldalán húzódó járdáinak leaszfaltozására. Jelentős az igény a Sárközújlaki Napok iránt, ezzel kapcsolatban is vannak elképzelései az új polgármesternek: „Az idei költségvetés már elkészült, a pénzek nagy része el van költve vagy be van ütemezve. Most az a mi dolgunk, hogy a megmaradt morzsákat minél okosabban használjuk fel. Az emberek mindig látható eredményeket akarnak", mondta Piricsi.

Jelentősen nehezíti azonban az önkormányzat munkáját, hogy az intézmény komoly munkaerőhiánnyal küszködik. Szükség lenne egy emberre az adórészlegen, egyre a szociális részlegen, valamint több szakemberre is. Csakhogy a törvény nem teszi lehetővé közalkalmazottak alkalmazását...

Ami Piricsi hosszú távú céljait illeti, ezek egy része sorosan kötődik az Apaserv Master Planjához: ennek elkészültével Sárközújlak valamennyi lakója rákapcsolódhat az ivó-és szennyvízhálózatra. Ezt követően a már befejezett utcákat újra lehet aszfaltozni, „Nagyon fontos, hogy utána be tudjuk húzni az ivóvizet Adorjánba, Kissárközre és Meggyesgombásra is", jelentette ki a polgármester.

A másik nagyszabású terv egy művelődési ház megépítése a városban. Ez nem jelentené ugyanakkor a régi „halálát", mert az önkormányzati vezető szerint mindkettőt ki lehet használni, mindkettőre van igény.

Szintén a távlati tervek közé tartozik az orvosi rendelő renoválása. Piricsi szeretné, ha ezt követően állandó orvosi rendelés működne Sárközújlakon. „Orvosokat biztosan találnánk, a városvezetés feladata az lesz, hogy megfelelő működési feltételeket biztosítson", vázolta fel a polgármester „Addig is kéne egy mentőautó a városba", tette hozzá.

Tervek, elképzelések tehát vannak bőven, ám mint oly sok minden, nagy részük pénz kérdése. És a hozzáállásé. „Jövőre már mi csináljuk a költségvetést, akkor már teret kaphatnak a mi és a tanács elképzelései is. Minden esetre biztató, hogy úgy látom: a hivatalban az emberek motiváltak, jó a hozzáállásuk. Részemről alapelvárás, hogy mindenki keményen dolgozzon a városért és a lakókért. Én is azt fogom tenni!", jelentette ki határozottan Pirics Artúr.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: