2007-03-14 10:51:30• hírek • Tamás Jakab

"Mutu egy alattomos kis cigány"

 A Palermo elnöke a román játékos gólját sérelmezte.

A Román Labdarúgó Szövetség igazgatója levélben fordult olaszországi kollégájához Maurizio Zamparini, a Palermo elnökének kijelentései miatt.

Ionut Lupescu, a román szövetség igazgatója hivatalos levélben reklamál az Olasz Labdarúgó Szövetségnél az ügy mihamarabbi tisztázása érdekében. Zamparini ugyanis azt találta mondani a Fiorentina csatárára, hogy  „alattomos kis cigány”. A nyilatkozat egy olasz tévécsatornának adott nyilatkozatában hangzott el. Az elnök azt sérelmezte, hogy a román játékos annak ellenére tovább folytatta a játékot, hogy egy Palermo-i játékos a földfön feküdt, és a labda oldalvonalon túlra való kirúgása helyett gólt szerzett. Mutu nyilatozata szerint ő nem látta a sérült játékost, és a bíró sem fújt a sípjába, így érthető módon tovább folytatta a játékot.

- Amikor ügyes kis cigánynak neveztem Mutut, nem akartam megsérteni, mindössze a viselkedésére tettem megjegyzést, mert  eszembe jutott: a poszt-kommunista Romániából származik. Amit Mutu tett, egyszerűen egy ösztön, ami a nemzetiségéből adódik. Ha például Diego Maradona Oxfordban születik, és nem Argentínában, akkor sosem szerzi meg azt a bizonyos kezezéses gólt a világbajnokságon. A románoknak a génjeiben van ez a fajta viselkedés, egyszerűen kifejlődött a túlélési ösztönnel együtt – vezette le elméletét a palermói elnök.
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: