2008-02-16 11:02:19• hírek • Szatmar.ro

Muszlim fiatalok keltette zavargások Dániában

zavargas_daniaEgyelőre tisztázatlan, hogy miért is rombolnak a muszlim származású fiatalok.
Dániában az éjjel és ma a nap folyamán is folytatódtak több városban is a zavargások. A rendőrség meglehetősen felemás eredményre jutott: nem sikerült elfognia az igazi tetteseket, emellett az sem világos, miért is rombolnak főleg a muszlim fiatalok.
 
Az elmúlt éjszakák igen nyugtalanok voltak Dánia fővárosában, Koppenhágában, és mára már a városközpontot is érintették a zavargások, sőt, továbbterjedt a nyugtalanság a második legnagyobb városba, Arhusbe is, ahol húsz esethez hívták ki a tűzoltókat. A legtöbb helyen konténereket és autókat gyújtottak fel, Ballerupban, Koppenhága egyik külvárosában bezúzták a városháza ablakait, és Molotov-koktélokat dobáltak be az épületbe. A házban működésbe léptek a tűzoltó zuhanyok, de két iskola és egy szabadidőközpont szinte teljesen leégett. A rendőrök a technikai vizsgálatokkal vannak elfoglalva, és egyelőre senkit sem tudtak elfogni.

Nem úgy a belvárosban, ahol kilenc személyt ma előállítottak, és a nap folyamán ezekből hatot előzetes letartóztatásba helyeztek gyújtogatás és kődobálás vádjával. A kihallgatásokon sem derült ki világosan, mi az oka a mostani zavargásoknak. A sajtóban megjelent spekulációk szerint részben az, hogy az utóbbi időben Nörrebro városrészben fokozták a rendőri jelenlétet, egyebek között a korábbi zavargások, valamint a bűnesetek számának csökkentése miatt. Mások úgy vélik, hogy a Mohamed karikatúra rajzolója, Kurt Westergaard elleni merénylettervek kavarták fel a kedélyeket. Ennek azonban ellentmond, hogy a zavargások a tervek nyilvánosságra kerülése előtt kezdődtek.
 
SB 
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: