2020-01-15 12:28:03• hírek • Szatmár.ro

Műszaki gondok tették túl izgalmassá Mani keddi futamát

Ahogy arról már írtunk, a keddi Dakar-versenynapot Gyenes Emánuel a 32. helyen zárta, Maraton kategóriában 7., Malle Motoban pedig továbbra is első helyen áll. Bár a francia Benjemin Melot feljött a második helyre, Mani előnye így is másfél óra vele szemben.
 

"Az idei Dakar egyik leghosszabb szakaszán vagyunk túl. Eredetileg 890 kilométer szerepelt a tervekben, de időközben voltak módosítások az összekötő és a mért szakaszon is, így több mint 920 kilométert motoroztam. Hosszú nap volt, amelyik elég rosszul indult. Reggel az összekötő szakaszon láttam, hogy folyik az olaj a motorból az első fogaskeréknél. Nagyon izgultam, mert tudtam, hogy előttem áll még egy hosszú mért szakasz és ha olaj nélkül maradok, nagy baj lesz. Szerencsére az összekötőn együtt mentünk a szervizcsapatokkal, így megállítottam egy autót és kértem tőlük fél liter olajat, amit eltettem biztos ami biztos alapon. A mért szakaszon végig csepegett az olaj a motorból, de már nem annyira, mint eleinte. Szerencsére nem maradtam olaj nélkül és a biztonsági tartalékot sem kellett felhasználnom. Befejeztem a mért szakaszt, de nem tudtam száz százalékban a motorozásra koncentrálni. Keveset hibáztam, az etap végefelé pedig nagyon fújt a szél, emiatt sem tudtam a legjobban haladni. Ennek ellenére jól zártam a szakaszt. Remélem a következő napokat is probléma nélkül be tudom majd fejezni" - nyilatkozta a keddi versenynap végén az Autonet Motorcycle Team versenyzője.
 

A szerdai futam maratoni versenynap lesz, azaz az etap végeztével a motorokat elzárják, így nem lesz lehetőség sem javításokra, de elmarad a szokásos kerékcsere is. Vigyázni kell emiatt a járgányra, hogy épségben vészelje át a napot és a következőt is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: