2018-03-29 11:31:52• hírek • Közlemény

Műsorváltozás a Harag György Társulatnál

Március 29-én 13 órai kezdettel az Északi Színház büféjben tartott sajtótájékoztatót Nagy Orbán, az Északi Színház főigazgatója és Bessenyei Gedő István, a Harag György Társulat igazgatója.

Mint kiderült, a kormány által nemrég bevezetett adópolitika miatt az önkormányzatok kevesebb pénzből gazdálkodhatnak, az alacsonyabb költségvetés pedig kihatással van az alárendelt intézmények működésére is. Mivel az Északi Színház társulatai is gazdaságosabb működésre kényszerülnek, a műsorpolitikán is változtatniuk kellett.


„Sajnos, míg mi színháziak évadokban gondolkodunk, a fenntartóink értelemszerűen költségvetési évek szerint működnek, így a naptári év elején őket sújtó változások esetünkben egy évad kellős közepén éreztetik hatásukat. A Harag György Társulat esetében kénytelenek vagyunk a következő költségvetési évre, azaz 2019-re halasztani a most folyó évadra tervezett egyik legígéretesebb, de egyben sajnos legköltségesebb előadásunk bemutatóját. Ez egy musical-ősbemutató lett volna, Raoul W. legendája címmel. Az előadás rendezőjének a nagyon elismert színházi szakembert, a romániai származású kanadai Alexander Hausvatert kértük fel. Hangsúlyozom, hogy csak halasztásról van szó, nem mondtunk le végleg a projektről, amelynek részben már elkészült a szövegkönyve és a zenéje. Szerencsére öröm az ürömben, hogy az elmaradt produkció okozta műsorváltoztatás során rendkívül népszerű közönségkedvencekkel sikerült kiegészítenünk a repertoárt, így bérleteseinket remélhetőleg nem érintik rosszul ezek a változások” – magyarázta Bessenyei Gedő István társulatigazgató.


A bemutató elmaradása a szatmári felnőtt bérleteseket érinti, mivel a produkció valamennyi bérletben szerepelt. A bérlettulajdonosok a meghirdetett előadás helyett a társulat rendkívül sikeres Biloxi blues című produkcióját láthatják áprilisban illetve májusban, Bordás Attila rendezésében. A 2017/2018-as évadban bemutatott produkciót eddig választott előadásként tekinthette meg a közönség.


Akik bérletükkel már látták a Biloxi bluest, azok a Debreceni Csokonai Színház Hogyan nevezzelek című sikerdarabját tekinthetik meg helyette, a Szakszervezetek Művelődési Házának nagytermében. A sajtótájékoztatón Bessenyei és Nagy is hangsúlyozta: az igényes francia komédia valódi közönségkedvenc Debrecenben, így alighanem méltányos kárpótlást kapnak ezen bérletesek is.


Hasonló okokból halasztja el egy bérleten kívüli előadás bemutatóját is a társulat: A Parancsára, Führerem című előadás rendezője Sorin Militartu, a főszereplője pedig Bogár Barbara lett volna. A produkciót szintén a 2019-es naptári évben tervezik bemutatni.


Más okokból, de változás állhat be a kisiskolás bérletek előadásai kapcsán is. Megtörténhet, hogy a A dzsungel könyve című előadás helyett a Túl a Maszathegyen című mese-musicalt láthatják majd a nebulók.


A társulat a bérletesek szíves megértését kéri, és jó szórakozást kíván a megváltozott programban szereplő előadásokhoz. 
 

Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: