2017-05-23 08:38:08• hírek • Szatmar.ro

Munkával ünnepelték a biodiverzitás napját

A nemzetközi biodiverzitás napja alkalmából a Bălcescu-Petőfi Általános Iskola VIII. B osztályos tanulói résztvettek a „A kismajtényi halastó ökoszisztémájának megfigyelése” elnevezésű környezettani programban.

Erre a nagyszerű programra a diákokat az iskola igazgatóhelyettes asszonya, Dolhai Gyöngyi biológiatanárnő, valamint az Országos Ornitológiai Egyesület tagja, Pauliuc Csilla kémiatanárnő kísérte el. Ők segítették és felügyelték a különböző megfigyeléseket.

A tanulók csoportban dolgoztak: a botanikusok csapata különböző növényeket keresett és azonosított be, a zoológusok csapata ugyanezt tette a különféle állatfajokkal, az ökológusok csapata pedig a helyi madarakat figyelte meg, valamint azt, hogy miként hatnak és befolyásolják őket a környezeti változások. A klimatológusok csapata korszerű készülékek segítségével megmérhették a szélsebességet, a talaj és a levegő hőmérsékletét.

A választás azért esett erre a helyszínre, mivel az itteni halastó része annak a természetvédelmi területnek, amely fontos szerepet játszik a vízimadarak vándorlásában és lehetőséget biztosít ennek megfigyelésére.

Köszönet illeti a Szatmárnémeti Sportlíceum vezetőségét, akik a diákok számára biztosították az utazást a megfigyelés helyszínére.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: