2014-03-24 21:23:00• hírek • Kocsis Zoltán

Munkával igyekszem meghálálni a bizalmat – beiktatták Altfatter Tamás alprefektust

Balról jobbra: Eugeniu Avram és Altfatter Tamás
Balról jobbra: Eugeniu Avram és Altfatter Tamás

„Ezzel a lépéssel helyreállt a normalitás", jelentette ki Szatmár megye új alprefektusának beiktatásán Korodi Attila miniszter. Altfatter Tamás megköszönte a bizalmat és ígéretet tett: munkával igyekszik azt meghálálni.

„Szatmár megyében ezzel a lépéssel helyreállít a normalitás", üdvözölte Altfatter Tamás alprefektusi kinevezését Korodi Attila környezetvédelmi miniszter hétfő késő délután Szatmárnémetiben. „Az a normalitás ugyanis, amikor támogatjuk az értéket és az értékes embereket", tette hozzá a miniszter. Korodi kétnyelvű köszöntőjében azon hitének is hangot adott, hogy „ez Szatmár megye és a szatmáriak igazi arca és nem az, amit múlt csütörtökön a magyar nyelvű településnevek lefestésével mutatott".

A minisztert követően Pataki Csaba szenátor vette át a szót, aki nem titkolt iróniával elevenítette fel a közelmúlt eseményeit. „Biztosíthatok mindenkit, Tamás soha nem fogja elhagyni azt a közösséget, amelyet képvisel. Gondolok itt azokra az eseményekre, amikor még én voltam alprefektus, az akkor kinevezett prefektus pedig pártot is hajlandó volt váltani, csakhogy aztán alprefektusi esküt tehessen", utalt Pataki Cristian Sasu előző alprefektus pálfordulására. Sasu ugyanis előbb még PDL-színekben lett kormánybiztos, majd a kormányváltást követően beállt a PNL-ébe, csak hogy megtarthassa legalább az alprefektusi tisztséget. „Tamás csendes, kiegyensúlyozott személyiség, bízhatnak benne úgy emberként, mint szakemberként", tette hozzá Pataki.

Ezt követően Mircea Govor, a megyei tanács alelnöke azon véleményének adott hangot, hogy Szatmár megyére eddig is a normalitás volt a jellemző, mivel a megyei tanácsban is kapott egy alelnöki tisztséget az RMDSZ. „Az RMDSZ mindig is komoly és megbízható partner volt, ezért biztos vagyok benne, hogy az új alprefektussal is remekül fogunk tudni együttműködni. Ne feledjük azonban, hogy mindannyian a Ponta-kormányt képviseljük, annak a programját kell gyakorlatba ültetnünk", mondta a PSD szatmári elnöke.

„Altfatter Tamás eddig szakemberként bizonyított. Fiatal, képzett, megbízható, nagy munkabírású ember, ezért esett rá a választásunk", méltatta az új alprefektust Kereskényi Gábor parlamenti képviselő is. „Nyertünk egy tettre kész alprefektust, de az RMDSZ elveszített egy remek embert", utalt arra Riedl Rudolf, a megyei tanács alelnöke, hogy a kormánybiztosnak és az alprefektusnak pártsemlegesnek kell lennie. „Tamásnak tudnia kell, hogy ő nem a magyarok, a románok, a svábok vagy a cigányok alprefektusa lesz, hanem a szatmáriaké, mindannyiunké", tette hozzá Riedl.

Miután letette hivatali esküjét, Altfatter Tamás megköszönte az RMDSZ megyei és városi szervezetének a bizalmat. „Igyekszem egyensúlyi tényezőként dolgozni. Csapatember vagyok, csapatban szeretek dolgozni és remélem mihamarább eljön az az idő, amikor azt mondhatom, csapatot alkotunk a prefektus úrral, akit igyekszem majd teljes erőmből támogatni. A belém vetett bizalmat igyekszem majd munkával meghálálni", mondta székfoglalójában Altfatter.

Új kollégáját üdvözölte természetesen Eugeniu Avram prefektus, aki köszönetet mondott eddigi munkájáért Cristian Sasu leköszönő alprefektusnak is.

Altfatter Tamás 34 éves, közgazdászként, majd jogászként diplomázott. Egy évtizede dolgozik már a adminisztrációban, a helyi adóhivatal munkatársaként. Nős, egy lánygyerek apja.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: