2008-03-19 16:46:12• hírek • Szatmar.ro

Akadozik a munka

 A polgármester szerint sem a Mo-Va, sem a Vegyépszer nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.

A Mo-Va Kft. több út kanalizálási és aszfaltozási munkálatait vállalta fel a város központjának környékén, azonban még egyiket sem adták át teljesen. A Vegyépszerre is még mindig vár egy aszfaltjavítás a Golescu hídon.


A szerdán megtartott sajtótájékoztató keretében Ilyés Gyula polgármester elmondta, a Mo-Va Kft.-vel hosszas tárgyalást folytattak, ami korántsem nevezhető eredményesnek, hiszen a vállalat az elképzelései szerint először minden utca kanalizálási munkálatait be kívánja fejezni, aztán hozatja ide a szükséges gépeket az aszfaltozáshoz. Ez a megoldás azonban hosszú időn keresztül akadályozza a forgalmat. Annak érdekében, hogy a csatornázási munkálatokon átesett utcákra minél hamarabb aszfalt kerüljön, a továbbiakban büntetésekkel szankcionálják a vállalatot. Ha ez sem hoz látható eredményeket, a vállalat által letett garanciapénzekből a város befejezi a további munkálatokat.

A Vegyépszer Kft. által a Golescu hídon végzett aszfaltfelújítás is hagy némi kívánnivalót maga után, ugyanis a cég munkájának egy része nem bírta sokáig a forgalom terhelését. A Vegyépszernek kötelessége, hogy kijavítsa a hibát, azonban ezt nem tekintik sürgető feladatnak.- magyarázta a polgármester. A teljes rendbetétel két-három hétre szóló, két sávos lezárást igényel a híd egyik oldalán, ami szintén közlekedési problémákat okoz majd, ezért lenne fontos a mielőbbi munkavégzés. A Polgármesteri Hivatal ennek a cégnek az irányába is megteszi - az elmaradt munkálatok befejezésének ügyében- a szükséges lépéseket.

 

P.A. 

 


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: