2011-03-14 12:50:39• hírek • Szatmar.ro

Megkezdték a munkát

Szatmárnémeti több utcájának helyreállításába is belekezdtek a hétfő reggeli órákban.

A kezdeti szakaszban az olyan útrészek kerülnek felújításra, amelyek nem járnak még aszfaltozással, tudtuk meg Ilyés Gyula polgármestertől. Az elöljáró közölte, a jelenlegi időjárási viszony nem engedi még meg sem az alapozás öntését, sem pedig az aszfaltozást, ezért a Rákóczi (Mihai Viteazul) utca, Kálvin János tér, illetve a Prahovei utca élvez jelenleg előnyt a javításban.

Ezek több hétig tartó munkálatok, mivel különböző csöveket kell kicserélni, alapásásokat végrehajtani. Hamarosan elkezdődnek a tavaly rosszul leaszfaltozott utcák feljavítása is, mondta el Ilyés portálunknak, a végeredményre azonban még várni kell, hiszen ehhez is szükséges a jó idő.

Az erre az esztendőre betervezett munkákból több is kiesik, mivel egy olyan értesítést kapott a polgármesteri hivatal, miszerint az utolsó, egy millió eurós hitelkeretet már nem hívhatja le az önkormányzat, mivel csökkentették az útjavításokra fordítható összegek határértékét.

A városvezető szerint a helyi jövedelemből kell kigazdálkodni, átcsoportosítani a szükséges keretet, annyi pedig bizonyos, hogy nem tudják megvalósítani az idei terveket.

A Rákóczi utcán is dolgoznak
A Rákóczi utcán is dolgoznak


A nagyobb munkálatoknak kezdtek neki hétfő reggel
A nagyobb munkálatoknak kezdtek neki hétfő reggel



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: