2011-04-15 15:04:00• hírek • Szatmár.ro

Munkát kerestek a szatmáriak

Több mint ezerötszáz szatmári vett részt pénteken délelőtt a Szatmár Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség szervezte állásbörzén a Szakszervezetek Művelődési Házában.

Pénteken reggel rendezte meg a Szatmár Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség idei első általános állásbörzéjét, melyen kevesebb mint ötszáz állást kínáltak fel a munkáltatók. Úgy tűnik ez kevésnek is bizonyult, hiszen több mint ezerötszáz szatmári személy kereste fel a rendezvényt, így csupán a számadatokat tekintve, egy állásra három jelentkező is akadt.

Gheorghe Tilibasa, a Szatmár Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség igazgatója elmondta, hogy idén is nagy érdeklődés övezte a rendezvényt az állástalanok részéről, ami a gazdasági válság okozta munkanélküliség alapján érthető.
A börzére idén 56 cég iratkozott be, tizenkettővel kevesebb, mint az előző évben. Mint megtudtuk, ez a szám igen kicsi, ha azt vesszük alapul, hogy az ügynökség az elmúlt hetekben több mint 170 vállalkozással vette fel a kapcsolatot, hogy hirdessék meg szabad állásaikat a börzén.
Tavasz lévén nagyon sok építőipari munkást, kőművest kerestek a cégek, de ezúttal is rengeteg konfekció- és textilipari munkahelyet hirdettek meg.

A külföldi állásokat közvetítő EURES iroda is felállította a standját a művelődési házban, így azok számára is akadt munkalehetőség, akik nem itthon, hanem a határokon túl kívántak munkát vállalni. Főként Dánia, Belgium, Nagy-Britannia és Magyarország vár romániai munkásokat, Angliába például huszonöt asszisztenst keresnek.
Ez volt az idei év első általános állásbörzéje, az igazgató reményei szerint pedig a cégek sok személyt fognak visszahívni az elkövetkező hetekben és a felkínált munkahelyek legalább felét sikerül majd betölteni.

De azoknak sem kell szomorkodni, akiknek most nem sikerült elhelyezkedni, hiszen a jövő hónaptól havonta egyszer, a Szatmár Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség székhelyén hasonló állásbörzéket szerveznek majd.


Tolongtak a munkáért
Tolongtak a munkáért


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: