2008-11-06 09:28:24• hírek • Csenteri Judit

Munkanélküliségi problémák

Egyre inkább megnő Kína munkanélküli lakosságának száma miután gazdaságára is kihatással van a globális pénzügyi válság. A probléma úgy tűnik mind inkább fenyegeti az elmúlt évek gazdasági növekedését, s valamivel alábbássa az ország tekintélyét.

Munkanélküliség szempontjából a leginkább a falvakból városokba vándorolt kínai lakosság érintett. Ezek az emberek a nagyobb városokban kerestek munkalehetőséget olyan területeken, mint az építkezés vagy különböző iparágak. Mivel azonban nagy részük törvénytelenül élt a városokban, hivatalosan a statisztikák sem mutatták ki az ezt a réteget érintő alkalmazottak, s jelenleg munkanélküliséggel fenyegettettek számát. Feltételezések szerint azonban 130 millió vidékről városra vándorolt lakos van ilyen helyzetben.

Mindeközben a Kormány, aki a társadalmi egyensúlyt a gazdasági növekedésre alapozza, költségek csökkentésével és némely esetekben adómentességgel, továbbá a nagy projektek fenntartásával válaszol a pénzügyi válságra. Gazdasága azonban az elmúlt évben regisztrált 12 százalékos növekedéshez képest most 9 százalékra esett vissza, s elemzők szerint a 8 százalékot is elérheti.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: