2009-06-27 15:41:02• hírek • Ferenczi Noémi

Munkanélküliség a megyében

A Szatmár Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség adatai szerint, a tavalyi év első hónapjaival összehasonlítva, az idei év első öt hónapjában 1404%-kal nőtt a munkanélküliségi ráta a megyében. 2008 januárja és májusa között mindössze 153 munkanélkülit iktatott a megyei intézmény, míg ez a szám ez év januárja és májusa között 2146 volt.

Mindezeket az adatokat egy a Szatmár Megyei Prefektúrán összehívott megbeszélés keretében ismertették a Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség szakemberei. A szakértők a gazdasági válság hatásaként értékelik a nagymértékű növekedést. A Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség szakemberei azt remélik, valamennyire stabilizálódni fog a munkaerőpiac, mivel az elmúlt két hónap során nem nőtt az elbocsátások száma a megyében. Az Országos Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség tavaly decemberben közzé tett adatai szerint, akkor 4,4%-os volt a munkanélküliségi ráta, ami számokban kifejezve országos szinten 403 441 munkanélküli lakost jelentett. Májusban már az elmúlt három év legmagasabb munkanélküliségi arányát jegyezték Romániában, vagyis majdnem 20 ezerrel nőtt azok száma, akik segélyben részesültek.

Ami a növekedés dinamikáját illeti, a Szatmár Megyei Munkaerő-Foglalkoztatási Ügynökség márciusi jelentése szerint, az előző hónaphoz képest 2%-al nőtt a munkanélüliek száma, és 4,1%-os volt márciusban a megyei munkanélküliségi ráta. A szatmári ügynökség június elején közzé tett nyilvántartásában 7 185 munkanélküli szerepelt, ebből 4 225-en kaptak munkanélküli segélyt és 2960-an nem részesültek juttatásban. Ez 4,6%-os munkanélküliségi rátát jelent.


A könnyűiparban volt a legtöbb elbocsátás
A könnyűiparban volt a legtöbb elbocsátás


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: