2009-01-26 17:08:18• hírek • Szatmár.ro

Munkamegbeszélésen vettek részt

Január 21. és 23. között a görögországi Halandriban került sor az URBACT II Programból támogatott RegGov projektben részt vevő városok képviselőinek szemináriumára.

A projekt fő célkitűzése, hogy biztosítsa regionális és helyi szinten a szükséges információkat és eszközöket egy tartós, integrált urbanisztikai regenerálási stratégia kidolgozása és gyakorlatba helyezése érdekében. Szatmárnémeti önkormányzata kilenc másik európai várossal közösen vesz részt a projektben.

A január 21. és 23. között Görögországban megrendezett szemináriumon jelen voltak városunk, illetve Nyíregyháza (Magyarország), Belovo (Bulgária), Ruda Śląska (Lengyelország), Södertälje (Svédország), Budapesta-Kőbánya (Magyarország), Halandri (Görögország), Nijmegen (Hollandia), és Siracusa (Olaszország) önkormányzatainak képviselői.

Szatmárnémeti projektben való részvételének célja egy integrált urbanisztikai fejlesztési terv létrehozása a város egyik leépült részére vonatkozóan.

Szatmárnémetiből Ştefan Oacheşu, a MDLPL POR-al foglalkozó managementi hatóságának képviselője vett részt a talákozón. Az elkövetkezőkben újabb nemzetközi szemináriumokra fog sor kerülni, márciusban, illetve novemberben. Helyi szinten pedig több munkamegbeszélést szerveznek majd, mely során konkretizálódni fog, hogy a program során melyik városrészre fognak fókuszánli.

Szatmárnémeti városkép madártávlatból

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: