2008-07-03 12:30:25• hírek • Szatmar.ro

Lezárták az egy éves projektet

 A Szatmári Pedagógusok Háza és magyarországi partnereik egy év után befejeztek egy közös Phare projektet.

A Szatmári Pedagógusok Háza, partnerségben a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Tanács Pedagógiai, Szociális Oktatási és Továbbképzési Intézményével egy éve nyerte el „A szatmári tanügyi rendszer fenntartható fejlesztése a határmenti szomszédsági kapcsolatokra alapozva” című projektet, amelynek csütörtökön tartották a zárókonferenciáját.

A projekt tanügyi és oktatási területén próbált közös lépéseket tenni, szorgalmazta a határ menti tapasztalatcserét az oktatási intézmények kapacitásának javítását. Az elmúlt egy évben a projekt keretében létrehoztak egy információs és dokumentációs központot a Szatmári Pedagógusok Házában, kidolgoztak egy tananyagot „Hogyan készítsünk sikeres projekteket” címmel, illetve egy kooperatív tanulási módot, amelyet helyi és magyarországi tanároknak is bemutattak, illetve a jövőben is be fognak mutatni. A projekt továbbá kirándulási lehetőséget is teremtett, amely az együttműködő városokban (Szatmárnémeti – Nyíregyháza) zajló oktatási rendszerek kölcsönös megismerésén alapult.

A július 3-án megrendezett zárókonferencián elemezték az elért eredményeket, a megszerzett tapasztalatokat, illetve az együttműködés hasznosságának mibenlétét.

 
P.A.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: