2009-03-09 18:22:41• hírek • Parajdi Andrea

Munkamegbeszélés Szatmárnémetiben

Városunkban tartották az URBACT II. európai program keretében támogatott Regov projekt legújabb munkamegbeszélését. A 10 együttműködő európai nagyváros városregenerálási projekteket dolgoz ki közös tapasztalatcsere által.

Már korábban is szó volt róla, hogy Szatmárnémeti is részt vesz abban az európai finanszírozású programban, amelyben hasonló méretű, és hasonló problémákkal küzdő európai városok működnek együtt. A projekt fő célja, hogy a résztvevő városok ismereteket szerezhessenek városregenerálási fejlesztések megvalósíthatóságáról, amelyeket az egyes országok képviselői szemináriumok során oszthatnak meg egymással.

 

A projekt vezető városa a németországi Duisburg. A város képviseletében David R.Froessler projektvezető érkezett Szatmárnémetibe, hogy az itteni intézményekkel közösen felmérjék a helyi problémákat. Hétfőn a Polgármesteri Hivatal gyűléstermében tartották meg azt a munkamegbeszélést, amelyen olyan helyi intézmények is jelen voltak, amelyek közelről ismerik a város problémáit.

A hétfői szemináriumon egy elemzést végeztek arról, hogy a projekt keretében kijelölt városrészen (Solidaritatii lakónegyed,  14 Mai lakónegyed, Régi központ, Kubik, Batizi út) melyek a legnagyobb problémák, s hol, milyen módon lehetne növelni az életszínvonalat.

-Ez egy elméleti munka, amely mindenképpen nagyon hasznos. Szakemberek segítségével megismerhetjük más városok sikereit és kudarcait, amelyek Szatmárnémetinek is hasznára lehetnek- mondta el Ilyés Gyula polgármester. Szatmárnémeti polgármestere azt is hozzátette, hogy az említett városrészek regenerálására már készítik a projekteket, amellyel a strukturális alapokból mintegy 12 millió euróra pályáznak. Ezek a munkamegbeszélések is irányt mutatnak a projektek minél jobb kidolgozása érdekében.

Szatmárnémetiben tartották a REGOV program legújabb szemináriumát.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: