2009-07-22 15:53:50• hírek • Gozner Gertrud

Munkahelyek recesszióban

A gazdasági válság idején is vannak olyan szakmák, amelyek keresettebbeknek számítanak az átlagnál. Az első helyeket a pénzügyi szakértők és tanácsadók foglalják el, utána következnek a kockázat-szakértők és a gazdasági igazgatók.

A Gandul napilap által megkérdezett humán-erőforrás szakértő szerint minden olyan állás keresett, amely egy vállalatnál a költségek csökkentését célozza meg. Az ideális jelöltről feltételezik, hogy az illető sikeresen zsonglőrködik a pénzügyi információkkal. Jelen pillanatban a vállatoknak arra van szükség, hogy minél jobban tudjanak játszani a pénzzel és lehetőség szerint nyereségesek legyenek.

Ebben az időszakban ugyancsak keresettek az ügyvédek és a jogi tanácsadók - teszi hozzá napilap, ugyanis a cégek érdekeltek abban, hogy olyan dolgozókat alkalmazzanak, akik képesek őket megvédeni a bankokkal és a rizikós valutaüzletekkel szemben. Továbbra sem mentek ki úgymond a divatból az IT-szakemberek, akik a válság idején is szép pénzeket tudnak keresni.

Azonban az alacsonyabb végzettséggel rendelkezők számára is hirdetnek folyamatosan állásokat. A Szatmár Megyei Munkaerő Foglalkoztatási Ügynökség legújabb közleménye szerint a megyében jelenleg 267 szabad munkahely található, és ezek közül hét esetben szükséges a felsőfokú végzettség, 150 meghirdetett állásra középfokú végzettségű személyt várnak. Különösen keresettek a textilipari dolgozók, összesen 170 hely van meghirdetve számukra a megye városaiban.


A pénzügyi szakmák válság idején is keresettek.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: