2012-10-28 11:39:21• hírek • Kocsis Zoltán

Munkaerőhiány a textiliparban – már nem csak Szatmárnémetiben

Közel nyolcvan külföldi és több, mint négyszáz Szatmár megyei betöltetlen munkahely áll azok rendelkezésére, akik állást keresnek - derül ki a Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség legújabb jelentéséből.

A 433 Szatmár megyei üres munkahely közül 353 van a megyeszékhelyen, 63 Avasfelsőfaluban és 17 Nagykárolyban. Tasnádon, Erdődön és Turcon egyetlen betöltetlen munkahelyet sem regisztráltak.

Érdekesség, hogy immár nem csak Szatmárnémetire korlátozódik a textilipar munkaerőhiánya, hisz Avasfelsőfaluban 60, Nagykárolyban pedig 15 embert alkalmaznának ezen a területen. Nagykárolyban továbbá egy-egy autószerelőt és autó-villanyszerelőt, Avasfelsőfaluban pedig egy-egy építészmérnököt, referenst és traktoristát keresnek.

Szatmárnémetiben a betöltetlen munkahelyek közel fele, szám szerint 250 a textiliparra szorítkozik. Nagyobb számban alkalmaznának azonban biztosítási ügynököt (18-at), adminisztrátort (14), asztalost (17), elektromérnököt (10). Keresnek továbbá felszolgálót, szakácsot, szobalányt, építészmérnököt, lakatost, eladót, programozót, teherautó sofőrt, minőségellenőrt...

Szép számú, szám szerint 77 betöltetlen munkahely áll a rendelkezésre külföldön is. A legtöbb személyt skandináv országok alkalmaznának, ám érdekes, hogy amíg Dániában 25 mezőgazdasági munkást (zöldség-és erdei gyümölcs szedéséhez, illetve melegházi kertészetekhez), addig Norvégiába 16, különböző szakterületen képzett mérnököt keresnek.

Magyarországon továbbra is alkalmaznának húsz kamionsofőrt, Ausztriában öt láncfűrészes favágót és egy patológust, Németországban két orvost és három informatikai mérnököt, Spanyolországba négy esztergályost, Szlovákiában pedig két fogorvost.

Aki további információkat szeretne megtudni az állásokkal kapcsolatban a Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség  0261-770237-es  telefonszámán, vagy személyesen a helyszínen a Ion Ghica u. 36 szám alatt érdeklődhet.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: