2015-11-03 16:36:04• hírek • Kocsis Zoltán

Munkabeszüntetéssel tiltakoztak a pénzügyi hivatal alkalmazottai

Ideiglenes munkabeszüntetéssel tiltakoztak kedd délelőtt országszerte a pénzügyi hivatal alkalmazottai. A sztrájkból kivették részüket a szatmáriak is, így 9.30 és 11.00 óra között az adó és pénzügyi hivatalokban a megyében sem volt ügyfélfogadás.

A tisztviselők nemtetszését a 47/2015-ös sürgősségi kormányrendelet váltotta ki. Pontosabban az, hogy a kormány 20%-kal megemelte a közvetlenül a pénzügyminisztérium alá tartozó intézmények - Adó-és Pénzügyi Hivatal, Országos Közbeszerzési Hivatal, stb.. - munkatársainak fizetését. Nem úgy a területi képviseletek alkalmazottainak bérét...

„A bérezési politika Romániában tapasztalt hibás értelmezése nem csak különböző társadalmi osztályok, hanem már a közalkalmazottak között is diszkriminációt szül", áll a tiltakozók közleményében. Amelyből kiderül az is, hogy a sztrájkot nem a szakszervezet szervezte, a munkabeszüntetés spontán jellegű.

Az Adó-és Pénnzügyi Hivatal szatmárnémeti székházával kapcsolatos hír továbbá, hogy a hétvégi karbantartási munkálatokat végeztek rajta. Érdeklődésünkre a hivatal sajtószóvivője nem részletezte a munkálatok pontos mibenlétét.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: