2010-01-30 16:59:41• hírek • Parajdi Andrea

Munkában az állategészségügyiek

Január 22 és 29 között a Szatmár Megyei Állategészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Hivatal 74 olyan kereskedelmi egységet ellenőrzött, ahol élelmiszerek forgalmazásával, állatok tenyésztésével és húsfeldolgozással foglakoznak.

A hivatal munkatársai az ellenőrzés során többek között élelmiszerraktárokat, közérteket, iskolai és óvodai kantinokat, piaci élelmiszerboltokat, vágóhidakat, húsfeldolgozó üzemeket, tejgyárakat, állatpatikákat, madártenyésztőket és egyéb állatfarmokat kerestek fel, hogy megnézzék a rájuk vonatkozó törvényi előírásokat munkájuk során betartják-e.

A vizsgálatok során egy szóbeli figyelmeztetést és három pénzbeli büntetést szabtak ki összesen 4200 lej értékben. Az Állategészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Hivatal szakemberei több hiányosságot is észleltek: az állatfarmokon a kórmegelőzési intézkedések hagytak némi kívánnivalót maguk után, illetve több helyen, ahol élelmiszerek előállításával dolgoznak, nem megfelelően tartják karban és tisztán az erre a célra kialakított helyiségeket.

Mindemellett az is előfordult, hogy nem az állategészségügyi előírások szerint dolgozták fel a levágott állatok húsát, valamint több helyen hiányosak voltak az egészségvédelmi felszerelések.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: