2009-09-01 15:29:37• hírek • Gozner Gertrud

Munkában a fogyasztóvédők

Hagyományos tematikus akciójuk keretén belül a Regionális Fogyasztóvédelmi Felügyelőség Szatmár megyei hivatala az elmúlt időszakban a megyeközpont éttermeiben tartott ellenőrzést.

A hivatal a meleg időszakban fokozottan ellenőrzi azokat a vendéglátóipari egységeket, ahol élelmiszerek forgalmazásával és feldolgozásával foglalkoznak - nyilatkozta Valentin Breban, a megyei fogyasztóvédelem felügyelőség igazgatója.

Breban szerint ezekre a tematikus ellenőrzésekre azért kerül sor, mert a lakosság részéről számos panasz érkezett hozzájuk. Két, meg nem nevezett szatmárnémeti étterem tulajdonosát az akció során a felfedezett rendellenességek miatt a hivatal munkatársai 15 ezer lejre büntették. A legtöbb büntetést a konyhai higiénia elmulasztása, az élelmiszerek nem megfelelő tárolása, a hibásan összeállított étlap, a lejárt szavatosságú termékek és a rossz kiszolgálás miatt osztotta ki a hatóság.

Ellenőrizték továbbá a fogyasztók megfelelő tájékoztatásának biztosítását, a feltüntetett árakat, de számon kérték a működési engedélyeket is. Az elkövetkező hetekben a fogyasztóvédők tovább folytatják az ellenőrzési akciójukat a szatmárnémeti vendéglőkben. Ha valahol rendellenességet tapasztalnak a tulajdonost behívják a hivatal székhelyére, ahol eldöntik, hogy büntetésben, vagy először csak figyelmeztetésben részesítik.



Éttermeket ellenőrzött a Regionális Fogyasztóvédelmi Felügyelőség


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: