2014-02-25 11:25:46• hírek • Kocsis Zoltán

Kié az erdei út?

A Szatmár megyei erdészeti utak tulajdonviszonyáról tartott megbeszélést Eugeniu Avram prefektus. A kormánybiztos felszólította az Erdészeti Hivatalt: készítsen leltárt az utak jogi helyzetéről.

A tárgyaláson részt vettek a prefektúra és az Erdészeti Hivatal mellett a Kataszteri Hivatal és a Megyei Tanács szakemberei. A megbeszélés tárgya azok az erdészeti utak tulajdonviszonyai, amelyek visszaigényelt erdőkön vezetnek keresztül.

Avram felszólította az Erdészeti Hivatalt, készítsen leltárt az erdei utakról: melyek vannak önkormányzati tulajdonban, melyek a Megyei Tanács és melyek az Erdészeti Hivatal tulajdonában. Azt is fel kell mérniük, hogy a Hivatal tulajdonában lévő utak közül melyeket lehet kormányhatározattal átruházni az önkormányzatoknak.

A megbeszélésen nem esett szó az egyik román nyelvű portál által a napokban megszellőztetett botrányról, mely szerint az Erdészeti Hivatal belső vizsgálata során felfüggesztették a sárközújlaki erdészet vezetőjét. Gheorghe Bonatot azzal vádolják, hogy vezetése alatt 600.000 lejes kárt okozott a Hivatalnak jogtalan szerződések, illegális fakivágások és a géppark az előírásoknak nem megfelelő használatával.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: