2017-03-23 13:54:22• hírek • Kocsis Zoltán

Multifunkcionális és szociális központ Pusztadarócon

Multifunkcionális központot és szociális központot is építene, illetve hozna létre a pusztadaróci önkormányzat a községközpontban. A tervek összejöttével a polgármesteri hivatal több legyet is ütne egy csapásra.

A multifunkcionális központ ötlete nem új, Gaman Mihály polgármester már az előző esztendőben is beszélt róla. „A község lakói - és nem csak - igény esetén lakodalmakat, bálokat, évzárókat, egyéb összejöveteleket szervezhetnek, de akár színi előadások helyszínéül is szolgálhat" - árulta el elképzeléseit korábban a polgármester.

Az elképzelés azóta egy újabb tervvel bővült, ez pedig egy szociális központ létrehozása. Az önkormányzat ezt közösen működtetné egy alapítvánnyal, amely a szakmai hátteret biztosítaná. Gyerekekkel, felnőttekkel, fogyatékkal élőkkel foglalkoznának itt, a tevékenységi körök ugyanúgy magukba foglalnák például az oktatást, a szaktanácsadást, mint a rászorulók étkeztetését, magyarázta Gaman.

A központ azon az 53 ár területen jönne létre, illetve működne, amelyen jelenleg a régi kultúrotthon romjai találhatók. Az önkormányzat az észak-nyugati fejlesztési régión keresztül próbál uniós forrásokat szerezni a beruházás finanszírozásához. Amennyiben sikerrel jár, a romos épület és a gyomos terület eltűnne Pusztadaróc szívéből, helyét két korszerű, hiánypótló központ venné át.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: