2019-11-14 10:53:56• hírek • Bajnai Botond

Múltidéző retró-gólyabál a Refiben

Szerda délután tartották a Szatmárnémeti Református Gimnázium idei gólyabálját. A három kilencedik osztály bemutatkozó előadását követően a Miss és Mister címekért versenyeztek a diákok.

 

Talán nem volt olyan résztvevője a Református Gimnázium szerda esti gólyabáljának, aki megbánta volna, hogy ott volt az eseményen, ugyanis egy fantasztikus estét tölthettek együtt az iskola diákjai, tanárai, és a diákok hozzátartozói. A tizenegyedikesek kitettek magukért, egy nagyszerű hangulatú eseményt szerveztek az idei gólyáknak.
 

A gólyabál témája a múltidézés volt, a díszletet így igen retrósra szabták, kellemes hangulatot nyújtva a résztvevők számára.
 

A tornateremben tartott rendezvényen elsőként Póti Eduárd iskolaigazgató szólt a résztevőkhöz, majd Varga Szilárd Csaba iskolalelkész igei útravalóját hallhatták az elsőre megszeppentnek tűnő kilencedikesek.Viszont mint kiderült, egyáltalán nem voltak sem megszeppentek, sem bátortalanok a Refi gólyái, amikor színpadra kellett állni, ügyesen, frappánsan adták elő amivel készültek.
 

Az est házigazdái Kánya Réka és Schönberg Gergő XI. osztályos diákok voltak, ők konferálták fel az egymást követő produkciókat, és gondoskodtak a műsor gördülékeny lebonyolításáról.
 

Az igazgatói és iskolalelkészi köszöntőket követően a három kilencedik osztály bemutatkozó előadása következett.A IX. A, Higyed Gyöngyi osztályfőnök diákjai egy frappáns, dalokkal teli, népi jelenetet mutattak be, amit a közönség nagy tapssal jutalmazott. Ez után a IX. B, Mitráska Laura tanárnő osztálya következett, ők a Hófehérre és a hét törpe történetét adták elő a megszokottól eltérő, viszont annál szórakoztatóbb módon. Végül pedig a IX. C-sek, Lovász Erzsébet osztályfőnök diákjai a rontótiak egyfelől humoros, másfelől nagyon is tanulságos történetét mutatták be.A bemutatkozó előadásokat a Miss és Mister címekért folyó verseny követte, a próbákra 10 fiú és 10 leány nevezett, közülük kellett a szigorú, ám igazságos zsűrinek kiválasztania az est királyát és királynőjét.
 

A verseny nem kifejezetten a versenyzők küllemét volt hivatott díjazni, sokat nyomott a latba a talpraesettség, a kreativitás, és a különböző pozitív személyiségjegyek megfelelően történő kamatoztatása.
 

A versenyen résztvevő gólyáknak ugyanakkor a XX. század divatjából, zenéjéből, neves személyiségeiből, és az általános műveltséghez tartozó érdes tényeiből kellett készülniük, de az sem volt hátrány ha tánctudások is figyelemre méltó volt.A verseny során kvízkérdések, szituációs játékok, és táncpróba várt a párokra, amelyeket nem csak a zsűri, de a közönség is díjazott.


Az est végére szoros küzdelem alakult ki, majd megszületett a végeredmény is, mely szerint az idei gólyabál közönségdíjas párja Orosz Gabriella és Halász András lettek. A zsűri harmadik helyezettjei: Marki Zsófia és Ványi Roland, a második helyre Kádár Adriennt és Ary Dávidot választották, míg a Miss és Mister címeket idén Varga Dalma és Halász András érdemelték ki.Ű

Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: