2011-03-31 10:01:28• hírek • Szatmár.ro

Vágyfokozók füveskertje (3.rész)

Az emberiség ősidők óta felhasznált olyan természetes és mágikus hatású növényeket, amelyek ingerlő és mámorító hatással vannak a szervezetre. Nem véletlenül nevezték őket éppen az „istenek növényeinek". Nézzük milyen hatással van szexualitásunkra a szegfűszeg, a zsurló, a torma, a fahéj és a koriander.

Fokhagyma: hagymája miatt termesztik, amelyet mint táplálékot, fűszert, gyógyszert, afrodiziákumot, sőt varázsszert is használnak. A rómaiak Ceresnek, termékenység istennőjének szentelték: a belőle kipréselt léből, valamint kevés korianderből szerelmi bájitalt készítettek. Számos régi füvészkönyv szerint bujaságra serkent, valamint képes meggyógyítani a boszorkányság révén előidézett impotenciát. Jellegzetes ízű, erős szagú illóolajának hatóanyagai antibiotikus és sejtaktivizáló hatással rendelkeznek.

Zeller: ősi kerti zöldség-, fűszer- és gyógynövény. Jelentős hormonképző hatással rendelkezik. Az ókorban szerencsehozóként a házakban is felakasztották, a legismertebb afrodiziákum egyike. A gyökér nemi serkentő erejére számtalan népi dal utal. A növény gyökere illóolajat és számos életfontosságú ásványi anyagot (vas, kalcium, magnézium, kén, foszfor) tartalmaz.

Forrás: Christian Ratsch: A szerelem füveskertje

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: