2011-03-31 10:16:21• hírek • Szatmár.ro

Vágyfokozók füveskertje (2. rész)

Az emberiség ősidők óta felhasznált olyan természetes és mágikus hatású növényeket, amelyek ingerlő és mámorító hatással vannak a szervezetre. Nem véletlenül nevezték őket éppen az „istenek növényeinek". Nézzük milyen hatással van szexualitásunkra a szegfűszeg, a zsurló, a torma, a fahéj és a koriander.

Szegfűszeg: A bőrös levelű fa ágainak végén bimbókból álló kis fürtök nőnek, amelyek később parányi virágokká, végül hosszúkás terméssé fejlődnek. A bimbók ősi ázsiai orvosságnak és fűszernek számítanak. A bimbókból préselt vagy desztillált olaj erős antiszeptikus és érzéstelenítő hatással rendelkezik, így már régóta fogfájás elleni szernek is használták. Afrodiziákumként való használatuk ugyancsak 5000 éves múltra tekint vissza. A szegfűszeget már a régi kínaiak is rágták, hogy erotikus kalandjaik során illatos legyen a szájuk.

Zsurló: Szárának friss szelvényeiből a gyomor és bélrendszer megbetegedései, valamint megfázás elleni teákat főztek. A férfiak is gyakran kortyolgatták, mivel mozgósította lankadófélben levő szexuális energiáikat.

Fahéj: A levelekből és az ágakból desztillálják a sűrű, átható illatú fahéjolajat, melyet a parfümiparban használnak fel, de megfázás ellen ismert népi gyógyszer is. Ezen kívül mindkét nem körében elismert stimulálószernek számít.

Torma: C-vitaminban és ásványi anyagokban (kálium, kalcium, magnézium, vas) gazdag, továbbá illóolajat és különféle enzimeket is tartalmaz. Serkenti a gyomor- és a bélműködést, nyálkaoldó, vizelethajtó és hevítő hatású, azonban érdemes belőle csak mértékkel fogyasztani, mivel allergén is lehet. Nem utolsó sorban amino- és fehérje összetételének köszönhetően szexuális serkentőszerként is megállja a helyét.

Koriander: A jellegzetes illatot árasztó korianderpor számos étel ízesítésére alkalmas. A koriander régóta afrodiziákum és szerelmi eszköz hírében áll, így az ókori Egyiptomban is e célra alkalmazták. A szexuális vágyserkentőszerek egyik közkedvelt alapanyaga, mivel fokozza a teljesítőképességet.

Forrás: Christian Ratsch: A szerelem füveskertje

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: