2010-11-10 11:43:14• hírek • Póti Orsolya

Egyiptom novemberben a legjobb!

Az egyiptomi utazásra a tél a legalkalmasabb időpont, mikor már elviselhetők a nagy a melegek, és az európai ember számára is kellemes az időjárás. Hurghada, Luxor, Kairó látványosságaik felkeresésére invitálják az egzotikus helyek kedvelőit.

November a legoptimálisabb időszak Egyiptom látványosságainak felfedezésére. A közel 5.000 éves történelmi múltra visszatekintő ország történeti nevezetességeiről - Kairó, Théba, Luxor - szinte mindenki hallott, de csak érezhetik ezek igazi varázsát, ha saját szemükkel nézik meg őket. A káprázatos piramisok, az Abu Szimbel sziklatemplomai és a Szfinx sokak számára örök élményt nyújtanak.

Egy kellemes vakációzás eltöltésére kifejezetten alkalmas lehet Hurghada, ahol kristálytiszta vizű öblök, homokos partok és színvonalas szállodák várják a turistákat. Az egykori halászfalu a sivatagi hegység lábánál fekszik. Déli részét a szörfösök és búvárok paradicsomának nevezik, ezért ez egy biztos tipp a vízi sportok kedvelői számára. Ezen a részen kedvező feltételeket találnak a strandolni vágyók is, hiszen homokos partján jókat lehet napozni, és a tenger hőmérséklete ritkán csökken 22 fok alá.



Hurghada új központja csak az elmúlt pár évben épült ki, ahol számtalan éttermet, kávézót, bazárt és üzletet találunk. A kis város tömegközlekedése lehetővé teszi, hogy gyorsan megközelíthessük a városközpontot, ahol rengeteg hagyományos kézzel készített termékre lehet alkudozni.




Egy Hurghadai kirándulás során érdemes a fővárosba is ellátogatni, amely rengeteg látványosságot ígér. Kairó 969-es alapítása miatt fiatal városnak számít, de ennek ellenére Afrika legnagyobb városa. Idegenforgalmát Giza látványosságai, elsősorban a piramisok emelik, és itt található az ember arcú oroszlántestű Szfinx. A leglátogatottabb és legszebb piramis a Kheopsz, mely 140 méter magasan nyújtózik az égbe fel. A pezsgő életű nagyvárosban éppúgy találunk múzeumokat, múltba tekintő emlékműveket, mint jó hírű egyetemeket.



Luxor Egyiptom leglátogatottabb helyei közé tartozik, és főbb nevezetességei a luxori és karnaki templom. A Luxori templom obeliszkjei, falai és szobrai még mindig tartogatnak meglepetéseket a látogatók számára. Itt található az ókori építészet egyik legnagyobb csodája, az oszlopcsarnok, amelynek területe csaknem 5000 négyzetmétert tesz ki. Ezeken kívül megtekinthetik a Memnoni Kolosszust és Hatshepsut templomát.



Luxori szoborcsoport


Jó tudni, hogy egy afrikai utazás során nem számolhatunk a megszokott európai pontossággal, és a szolgáltatások sem mindig felelnek meg az elvárásoknak. Az utazóknak figyelembe kell venniük, hogy Egyiptomban a péntek a munkaszüneti nap.

Tipp: ajánlott magas faktorszámú naptejet és balzsamot és napozás utáni balzsamot vinni, mert még novemberben is fennáll a leégés veszélye.

Élvezzék novemberben is a napsütést és a tengert, nézzék meg a piramisokat és templomokat, hajózzanak a Níluson és vásároljanak a bazárokban!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: