2010-11-22 15:54:05• hírek • Szatmar.ro

Műjégpályát nyitnak a központban

Péntektől kezdődően új szórakozási lehetőség lesz Szatmárnémetiben: a Szakszervezetek Művelődési Háza előtti téren műjégpálya várja majd a korcsolyázás szerelmeseit.

A téli sportok Szatmárnémetiben és közvetlen környékén mondhatni nem túl virágzóak, hiszen a hegyek hiánya nem ad lehetőséget sízésre, szánkózásra, hódeszkázásra. És bár igény lenne rá, födött jégpályája sincs a városnak. Korcsolyázásban azonban mégsem lesz hiány ezen a télen, hiszen egy 700 négyzetméteres szabadtéri jégpálya várja majd a korcsolyázókat.

A törvény nem teszi lehetővé, hogy maga a város működtessen egy ilyen létesítményt, éppen ezért az önkormányzat november 26. és február 20. közötti időszakra szerződést kötött az olasz Nuova Atlantica céggel, aki felvállalta, hogy elérhetővé teszi a szatmáriak számára ezt a szórakozási lehetőséget. Ma már elkezdték a pálya felállítását, kamionnal szállították a helyszínre a felszerelést. A járókelők kíváncsian nézték, hogy mi történik, abban reménykedve, hogy valami olyan újdonságnak lesz helyszíne az Október 25. tér, amelyben nekik is részük lehet. Gondolatuk nem csalt, hiszen a jégpálya bárki számára nyitva áll majd, hogy a téli délutánokon a családdal, barátokkal a közös korcsolyázás során kikapcsolódhassanak.

A gépek -8, -10 fokos jeget készítenek, amelyet pénteken már ki is próbálhatnak az érdekeltek. A felnőttek 10 lej ellenében állhatnak jégre, információink szerint az ár tartalmazza a korcsolya bérlését is.


Kamionnal hozták a pályát és a hűtőberendezést
Kamionnal hozták a pályát és a hűtőberendezést


Az önkormányzat és a szolgáltató a szerződésbe azt is belefoglalta, hogy a tanulók számára 14 óráig 30%-os árengedményt adnak.

A városvezetés szeretné, ha ez nem egy üzlet lenne, hanem egy közérdekű szolgáltatás, amely egy plusz lehetőséget nyújtana a városlakók és környékbeliek életében.
A tavaly ez a jégpálya a Real parkolójában már működött, és ott is nagy sikert ért el, azonban a központi elhelyezés miatt idén még több ember számára lesz elérhető.




Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: