2006-09-02 12:50:06• hírek • Szatmár.ro

Szerzői jogokért perel a Beatles

 A Beatles még élő tagjai perbe fogták az EMI és a Capitol Records lemezcégeket.

A Beatles még élő tagjai perbe fogták az EMI és a Capitol Records lemezcégeket azzal a váddal, hogy tisztességtelen eljárással több millió dollártól fosztották meg őket – adta hírül a bbc.co.uk.

Paul McCartney, Ringo Starr valamint George Harrison és John Lennon rokonai mintegy 25 millió dollárt remélnek a pertől. A múlt héten egy bíró a New York-i Legfelsőbb Bíróságon elutasította az EMI-nak a per ejtésére vonatkozó kérelmét.

A zenekar mindezen túl magának követeli vissza az eredeti felvételekkel járó összes jogot.

A decemberben beadott peranyag azzal vádolja az EMI-t és társvállalatát, a Capitolt, hogy egyes Beatles-felvételeket – minőségük miatt – hulladéknak és megsemmisítendőnek ítéltek, majd ezt követően titokban eladták.

Azt, hogy ezekből a példányokból mennyit sikerült eladniuk, gyakorlatilag elmismásolták. Néhány felvételre azt mondták, hogy pusztán promóciós célt szolgál – emiatt aztán nem is vonatkozott rájuk a szerzői jogdíjakkal járó kötelezettség –, és úgy adták el őket.

A pert közvetlenül egy, a cégek 1994 és 1999 közötti működési periódusára vonatkozó könyvvizsgálat idézte elő, amely végül nyilvánvalóvá tette a zenekar számára a csalást.

danubius.hu 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: