2012-05-28 13:39:17• hírek • Szatmár.ro

Mr. és Mrs. - Ő vagy Én

Elérkezett a szatmárnémeti Sorompók Nélkül Fesztivál utolsó napja, amelynek záróelőadását a Budapesti Kamaraszínház mutatta be. Peter Quilter Mr. és Mrs. című darabját öt rendező vitte színpadra: Herendi Gábor, Fonyó Gergely, Dolmány Attila, Megyeri Zoltán és nem utolsó sorban Nagy Viktor. A kétszereplős előadást a színészházaspár, Pindroch Csaba és Verebes Linda adta elő.

A történet öt jelenetből áll. Öt különböző pár kapcsolatát, jobban mondva életüknek néhány pillanatát láthatták a nézők. A vakranditól a házasságik, majd a válásig jut a kapcsolat, bár a szereplők minden jelenetben változnak.

A Mr.-t alakító Pindroch Csaba először egy ismerkedni kívánó férfi, majd egy meleg főnök bőrébe bújik. A következő jelenetben az őszinte testvér, majd a színészférj szerepét veszi fel, aki olyannyira szereti feleségét, hogy lemond egy turnét miatta. S végül pedig egy fiatal, válni akaró férj lesz belőle. A színészi játék hiteles. Nagyon könnyen megy át egyik szerepből a másikba. Egyáltalán nem folynak össze az általa játszott karakterek. Mindegyik figura egy külön személyiség. Játékában nincsenek elnagyolt gesztusok, túljátszások, és az én meglátásom szerint teljes jelenléte volt a színpadon.

A Mrs.-t játszó Verebes Linda alakítása is hiteles volt. Hol szerény, ismerkedni vágyó nőt, hol a meleg főnökbe szerelmes titkárnőt játszott. De akadt még hisztis menyasszony, aki már a harmadik esküvőjére készül, megkeseredett színésznő, aki már kiöregedett a szakmából, és irigy a férje sikereire, valamint válni készülő fiatalasszony, aki Spanyolországban élvezi a koktélokat, miközben férjével tönkrement házasságáról veszekszik. Linda váltásai is hatásosak. El tudja különíteni a szerepeket egymástól. Olykor a hisztiket kicsit erőltetettnek éreztem, de kompenzálta a teljes jelenlét a színpadon. Nem voltak elnagyolt gesztusai, nem játszott túl a szerepen, csak a hisztik sikerültek kicsit hiteltelenre.

Az előadás díszlete egy napjainkhoz hasonló lakást tár elénk, amely hol legénylakás, hol hotelszoba, hol iroda, hol házastársi fészek szerepét tölti be. A fehér és szürke színű falak, a kanapé a szoba közepén, a pult a két székkel, valamint a falon díszelgő tükrök, amelyben fel lehetett fedezni a nézők sorából néhány arcot, mind-mind azt az érzést kelti a nézőben, hogy Ő a Mr. vagy Ő a Mrs. A jelmezek is a napjaink divatjának megfelelőek, így is közelebb hozva a történetet a nézőhöz. Hisz ezek a kis jelentek a saját életünkből valóak. Mi vagyunk Mr. és mi vagyunk Mrs. Ugyanolyan magánéleti problémákkal küszködünk mi is nap mint nap, mint a jelenetben feltűntetett, egyszerű emberek.

Az Északi Színház szinültig megtelt nézőkkel, akik csak arra vártak, hogy megismerjék Mr.-t és Mrs.-t. A fesztivál utolsó előadása teljes mértékben elnyerte a nézők tetszését, ezt az előadás utáni vastaps is igazolta.

Verebes Linda és Pindroch Csaba

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: