2019-07-15 13:03:41• hírek • Nagy Tímea

Moziélmény csillagos ég alatt: Szatmár megyéből indul útjára a TIFF Karaván

július 17 - július 21

Tizedik alkalommal rendezik meg a TIFF Karavánt, mely idén nagykárolyi és szatmárnémeti vetítésekkel indul körútjára.

A szabadtéri moziélményt elsőként a nagykárolyi közönség ízleli meg. Július 17-én 21:45-től a Károlyi-kastély parkjában vetítik a „Parking” című filmet Tudor Giurgiu rendezésében.

 

 

„A történet valós eseményekből gyúrt cselekményének főszereplője Adrian, egy román vendégmunkás Spanyolországban a 2000-es évek elején, aki nyilván feketén, a hatóságok tekintetétől messze egy városszéli autópark őre Córdobában havi nyamvadt 300 euróért.

Adrian unatkozik tehát, de a sors elviszi egy közeli tengerparti városkába, ahol találkozik a férjezett Mariával. Rögtön szügyig cuppanunk a románcba. Ismerkednek, kissé félszegen udvarolnak, persze titokban, de szerelmük erős, kibír szöktetést, nyomort, az autópark főnökének veszélyes játékait, szeszélyeket, mindent tehát, és hol lenyugodva, hol kissé felpörögve végig éberen tartja a néző figyelmét.” - írja a filmtett.ro.

 

 

Július 18-án szintén 21:45-től Pálffy Tibor és Keresztes Tamás filmjét láthatják a károlyiak. A „Lajkó: Cigány az űrben” története: „Serbán Lajos, azaz Lajkó, ahogy mindenki hívja, már gyermekkora óta betegesen vonzódik a csillagokhoz. Ezt a vonzalmat nem kis részben anyjának köszönheti, aki beavatta a cigány asztrológia rejtelmeibe, és sajnálatos módon, Lajkó egyik rosszul sikerült rakétakísérletének következtében, már nem lehet velük. Lajkó egész életét egyetlen célnak rendeli alá: eljutni az űrbe, és ott bocsánatot kérni anyjától. Mikor Lajkót kiválasztják az űrutazásra, még nem is sejti, hogy álmai nem véletlenül válnak épp most valóra.” - tudhatjuk meg a port.hu-ról.

 

Szatmárnémetiben július 20-án és 21-én hódolhatunk a mozizás örömeinek. Az első este 21:45-től a „Parkingra” ülhetnek be a Batthyány sétány rendezvényterén berendezett nézőtéren. Másnap, 21-én ugyanabban az időpontban kezdődik „Az ember, aki megölte Don Quijotét” Terry Gilliam rendezésében.

 

 

„Mint ismert, különböző hányattatások és több leállás miatt 17 évig tartott elkészíteni, de sikerült és idén végre mozikba kerül Terry Gilliam szerelemprojektje. (…) Az időutazást sem nélkülöző, a 21. század mellett a 16. században játszódó film sztorija arra épül, hogy egy Toby nevű filmproducer Spanyolországban megismerkedik egy őrült fazonnal, aki miután ráosztják Don Quitoje szerepét, teljesen beleéli magát és úgy marad, azaz meggyőződésévé válik, hogy ő a nemes lovag. Toby évekkel később újra találkozik az öregemberrel, aki még mindig Don Quijoteként különböző kalandokba keveri a srácot, akiről pedig az a meggyőződése alakul ki, hogy ő a szolgája, Sancho Panza.” (24.hu)

 

A szervezők szeretettel várnak mindenkit a vetítésekre. A belépés ingyenes.

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: