2010-12-23 16:00:20• hírek • Balog Anita

Mozi lesz a Luceafarulból?

Minden esély megvan arra, hogy újra legyen mozija Szatmárnémetinek. A Luceafarul Mozi épületét a Polgármesteri Hivatal visszakapta a Romaniafilmtől, azzal a feltétellel, hogy a következő tulajdonosnak mozit kell működtetnie az épületben. A városi tanács elfogadta a tenderfüzetet.

A csütörtöki tanácsülést követően Szatmárnémeti egy lépéssel közelebb került ahhoz, hogy újra mozija legyen, a városi tanácsosok ugyanis a határozattervezetben némi módosítást eszközölve elfogadták a tenderfüzetet, melynek alapján ki lehet írni a licitet a mozi birtokba vételének jogáért. A cégnek, amely megnyeri a licitet, hat hónap alatt kell elkészítenie a felújításhoz, átépítéshez szükséges tanulmányokat és további 12 hónap áll a rendelkezésére, hogy megkezdje a mozi működtetését. A Városi Tanács összeállította a tanácsülésen a licitbizottságot is, így a hivatalos kiírás után már csak a cégek jelentkezésére kell várni.

Éppen a jelentkezőkkel kapcsolatban volt szkeptikus néhány tanácsos, bár Kereskényi Gábor alpolgármester, a tervezet előterjesztője szerint van érdeklődés a mozi iránt. Olyan cégek is érdeklődtek az egykori filmszínház íránt, akik 3D-s mozit hoznának létre Szatmárnémetiben. Igaz, ez a koncesszionálás egyik alapfeltétele is lenne.

Egy azonban biztos: annak, aki megkapja a Luceafarul használati jogát, lesz dolga az épülettel. Ezt ugyanis a Romaniafilmtől való átvétel óta nem újították, nem modernizálták, gyakorlatilag az állaga folyamatosan romlott, így jelenleg az épület bármilyen tevékenység folytatására alkalmatlan.

Az egykori filmszínház koncesszionálásra szánt épülete 817,16 négyzetméteres beépített terület, az amfiteátrum jellegű terem 364 négyzetméteres, van benne egy 43 négyzetméteres színpad, két 13,5 négyzetméteres páholy. A mozi része még egy 83 négyzetméteres előtér is, nem beszélve a mellékhelyiségekről és a két vetítőkabinról.

A koncesszionáló cégnek vállalnia kell  - nagy vonalakban - az épület külső és belső felújítását, hőszigetelését, a színpad újraépítését, a terem legalább 3D-s mozizásra alkalmas felszereléssel való ellátását, a külső és belső világítás biztosítását.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: