2017-01-04 13:54:22• hírek • Kocsis Zoltán

Mozgás, zene és sport - a Szatmár – Ferencvárossal

Rendkívüli szakmai napot tart január 13-án a Szatmárnémeti Református Esperesi Hivatal gyülekezeti termében, a Jean Kalvin tér 4. szám alatt a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség és a „Szatmár Ferencváros, határon átnyúló női kézilabda projekt. Az eseményre tanítókat, óvónőket és tanárokat várnak, a szakmai nap alapját pedig a mozgás, a zene és a sport hármasa határozza meg.

A rendezvény programja három, egymástól jól elkülönülő részből áll, ám ezek mégis egy egységes egészt képeznek. A fő témák természetesen a mozgás, a sport, a tánc, a zene a gyerekek mozgáskultúrájának a fejlesztésében betöltött szerepe és körbejárják a kollektív, csoportos képzésnek a közösség fejlesztésében betöltött szerepét is az óvodákban, az iskolák előkészítő és 1- 4 osztályaiban. A szakmai képzés keretében az új módszerek, eszközök, technikák megismertetését tekintik fő feladatnak és ezek gyakorlati alkalmazásának lehetőségeit mutatják be az előadók.

Szejke Ottilia, óvodai és elemi oktatásért felelős tanfelügyelő megnyitóját követően Boronyai Zoltán, a Magyar Diáksport Szövetség szenior tanácsadójának „A minőségi testnevelés tartalma és módszertana a XXI. században" című előadása nyitja a sort, majd Kókai Dávid, aki szintén a Magyar Diáksport Szövetség szenior tanácsadója, a Magyar Diáksport Szövetség szervezésében zajló pedagógus továbbképzésekről beszél, amelyek fókuszában az „élményközpontú foglalkozások" állnak.

A nap második szakaszában Kiss Zoltán Sándor ötletgazda-projektmenedzser mutatja be a Szatmár-Ferencváros, határon átnyúló női utánpótlás projekt céljait, szerepét, eredményeit, a szivacskézilabda és a kézilabda oktatásban betölött szerepét és a szatmári kis közösségekre gyakorolt társadalmi hatásait. Heinrich Tamás testnevelő tanár, edző, a „Szatmár sportjáért és kultúrájáért" egyesület alelnöke a szivacskézilabda Mezőfényen és Nagykároly környékén tapasztalt „társadalmi beágyazottságát" mutatja be, gyakorlati tapasztalatokkal, tanácsokkal és eredményekkel illusztrálva azt. Nagy Flórián testnevelő tanár, edző a szivacskézilabda és a kézilabda a gyerekek mozgáskultúrájára gyakorolt pozitív hatásairól, közösségformáló erejéről és az iskolai előmenetelre való befolyásáról beszél majd.

Az előadások harmadik részében a nyíregyházi Free Dance Alapfokú Művészeti Iskola intézményvezetője, Andóné Kujbus Nóra (aki a „Fölszálott a páva" tehetségkutató műsorban felkészítő tanárként vesz részt) a néptánc és a népzene az óvodáskorú, előkészítős és 1-4 osztályos gyerekek mozgáskultúrájára, közösségi és kapcsolatépítési készségeikre gyakorolt hatásait valamint a néphagyományok megismerésének az azonosságtudatunk, magyarságtudatunk fejlődésére gyakorolt hatásait ismerteti. Zárásként „Az élő népzene és néptánc kicsiknek" címszó alatt néptánc és ének bemutatót tartanak 6-8 éves gyerekekkel a Bartók Béla Egyesület közreműködésével.

A végén pedig mindekire nagy megeleptés vár.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: