2020-01-13 09:24:35• hírek • Refszatmár.eu

Mozgalmas, tervező vasárnap Erdődön

Tartalmas vasárnapon vannak túl az Erdődi Református Egyházközség templomban megjelent tagjai. Egyrészt látogatást tett gyülekezetben a Szatmári Református Egyházmegye Presbiteri Szövetségének elnöke, Illés Jenő, másrészt élesdi vendégek érkeztek a gyülekezetbe.
 

Vasárnap a délelőtt 11 órától kezdődő istentiszteleten a presbiteri tisztségről szólt az igehirdetés a Tituszhoz írott levél 1. részének 5-től 9-ig terjedő versei alapján: „Avégett hagytalak téged Krétában, hogy a hátramaradt dolgokat hozd rendbe, és rendelj városonként presbitereket, amiképen én néked meghagytam. Olyat, aki feddhetetlen, egyfeleségű férfi, akinek hívő gyermekei vannak, akik nem vádolhatók kicsapongással vagy engedetlenséggel.
Szükséges ugyanis, hogy a püspök feddhetetlen legyen, mint Isten sáfára, nem öntelt, nem indulatos, nem részeges, nem kötekedő, nem haszonleső. hanem vendégszerető, a jónak kedvelője, mértékletes, igaz, kegyes, önmegtartóztató, aki tartja magát a tanítás szerint való igaz beszédhez, hogy képes legyen bátorítani az egészséges tanítással és meggyőzni az ellenkezőket.”
 

Kaszaniczki Csongor erdődi lelkipásztor a prédikáció fő üzenetében elmondta: az Ige útmutatást ad a presbiteri tisztségről és a püspökiről. Nem mindegy kit választanak és kit állítanak a vezetőségbe! Mindez nagy felelősséggel jár.
 

Illés Jenő egyházmegyei presbiteri szövetségi elnök abból az alkalomból érkezett a gyülekezetbe, hogy megbeszélje a tavaszi presbiteri konferencia részleteit, hiszen a reformáció bölcsője ad helyet legközelebb ennek az eseménynek. Az élesdi vendégek Kaszaniczki Csongorhoz érkeztek, mivel segédlelkészi évei egy részét Élesden töltötte a lelkipásztor.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: