2010-12-27 14:22:35• hírek • Szatmár.ro

Mozgalmas karácsony a kórházban

Közel ötszáz szatmári került a megyei kórház sürgősségi osztályára karácsonykor, a legtöbben a mértéktelen italozás miatt.

December 24-26. között 445 szatmári került a Szatmár Megyei Kórház sürgősségi osztályára: a legtöbb személy erősen ittas állapotban, sokan közülük az utcán rogytak össze eszméletlenül - tudtuk meg Baban Mariától, az osztály főnővérétől.
A mentőszolgálat dolgozóit tizenhárom esetben riasztották olyan személyekhez, akik önkívületi állapotban feküdtek a megyeközpont utcáin, de a SMURD rohammentősöket is kilenc ízben hívták ki ájultan fekvő részeg szatmáriakhoz.

Két kiskorú is hasonló állapotban került kórházba karácsonykor: egy, a nagykorúságot éppen betöltő lány és egy 14 éves fiú.
A „szeretet ünnepén" több családi botrány és verekedés is kitört: fizikai agresszió miatt hét szatmárit kellett ellátniuk a sürgősségi osztály orvosainak. „Nagyon sok gyereket is behoztak karácsonykor az osztályra, tüdőgyulladással, hörghuruttal, erős megfázásos tünetekkel" - magyarázta a főnővér.

Hasi panaszokkal, gyomorrontással és hányással is nagyon sokan kerültek kórházba: több tíz ember nem bírt ellenállni a karácsonyi lakomáknak, ezért szorult kórházi segítségre.

„A karácsony és a szilveszter a családi összejövetelek, és ezzel együtt az ünnepi lakmározások ideje. A mértékletes, változatos táplálkozásra azonban az ünnepek alatt is éppúgy oda kell figyelni, mint a hétköznapokban, mert ellenkező esetben gyomorrontással, rosszulléttel végződhet az ünnep" - mondta Baban Maria.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: