2016-11-14 17:45:33• hírek • Szatmar.ro

Mozgalmas hétvégén van túl Turos Lóránd szenátorjelölt

Hagyományteremtés és értékátadás jellemezte mindazokat a rendezvényeket és eseményeket, amelyeken az elmúlt hétvégén Turos Lóránd szenátorjelölt részt vett.

„Ha népi művészetünk, értékeink megőrzéséről beszélünk, jobb szeretem a hagyományteremtés, nem pedig a hagyományápolás kifejezést használni. Úgy gondolom, hogy hagyományainkat nem ápolni kell, mert nem beteg az, nincs annak semmi baja. Szülőként is fontosnak tartom, hogy nekünk az a feladatunk, hogy tovább tudjuk értékeinket örökíteni, hogy hozzánk hasonlóan gyermekeink is meg tudják élni azokat. Ezért is tartom példaértékűnek a Hajnal akar lenni népdaléneklési versenyt. Az, hogy ez a rendezvény már a 24. kiadásához érkezett, arra enged következtetni, hogy a népi műhelymunka, mint értékteremtő kulturális tevékenység, nem csak szűk hazánkban, hanem az egész Kárpát-medencében sem maradt feledésben" - magyarázta Turos.

A szenátorjelölt a sárközújlaki és halmi szüreti bálokon való találkozások kapcsán elmondta, ezek azok a közösségi események, ahol a helybéliek együtt ünneplik az év termését. Mindenki számára fontos, hogy a munkás hétköznapokat időnként ilyen jó hangulatú és szórakoztató együttlétekkel szakítsák meg.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: