2017-06-19 11:42:23• hírek • Szatmár.ro

Mozgalmas hétvégéjük volt a szatmári tűzoltóknak

Szatmárnémetiben, Szamosdobon, Apában és Tasnádszántón is közbeléptek.

Az eseményekben gazdag hétvége a megyeközpontban kezdődött péntek este. 21.18-kor egy szatmárnémeti tömbház hatodik emeletén ütött ki tűz, amelyhez három tűzoltó-csapatot vezényeltek ki, valamint egy magasból való mentésre alkalmas, hosszú létrával is ellátott tűzoltóautót. Szerencsére a lángok kisebbek voltak, mint a füst, amely az egész lakást bejárta. A bajt egy gáztűzhelyen felejtett lábos okozta. Sajnos nem csak az abban található olaj égett el, hanem tönkrement a gáztűzhely is – szerencsére személyi sérülés nem történt.

Kevéssel éjfél előtt Szamosdob településen volt az újabb bevetés, ahol a vihar következtében egy fa borult az úttestre. Személyi és anyagi kár nem keletkezett.

Már 17-én éjszaka 00.37-kor Apa településen egy ház melléképülete kapott lángra. A helyi önkéntes tűzoltók fékezték meg a tüzet, amely egy rövidzárlatos, nem megfelelően szigetelt áramkábel miatt keletkezett. A gyors beavatkozásnak köszönhetően sikerült megmenteni az épület nagy részét és a környező épületeket.

Szombaton reggel 10.35-kor a Szamos Sürgősségi Helyzetek Felügyelőségének robbanószerekkel foglalkozó tűzszerészeinek kellett közbelépniük Tasnádszántón, ahol egy 40 mm-es lövedék került elő a földből. Ezt sikerült biztonságban elszállítani, hamarosan pedig ellenőrzött körülmények között fogják megsemmisíteni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: