2015-04-23 13:19:10• hírek • Szatmár.ro

Mozgalmas hétvége a Szatmárnémeti Természetjárókkal

A Kőkarám ősszel
A Kőkarám ősszel

Végre jó idő ígérkezik a hétvégére, így Szathmáry Alice két kirándulást is szervez: egy kerékpáros kirándulást szombatra és egy gyalogtúrát vasárnapra.

Április 25-én, szombaton, szalonnasütéssel egybekötött biciklitúrát szerveznek az Erdődi Várhoz. Találkozó 10.30-kor az Unio gyár előtti Lukoil benzinkútnál, indulás 10.40-kor. Mivel a kerékpáros túra Erdődig végig főúton halad, javasolt a sisak és a fényvisszaverő mellény használata, valamint szükség lehet egy pótbelsőre a kerékpárhoz, 2 liter folyadékra és esőköpenyre.

A visszaút Erdőd-Erdődhegy-Dónát kápolna-Szatmárhegy-Szatmárnémeti útvonalon fog történni. Ez a körtúra megközelitőleg 50 km.

Április 26-án, vasárnap gyalogtúrát szerveznek a Felsőbányától megközelítőleg 6 kilométerre található sziklaképződményekhez, a Kőkarámhoz. Találkozó a szatmárnémeti vasútállomáson 7.15-kor, ahol menettérti (oda-vissza) vonatjegy váltása szükséges. A vonat 7.42-kor indul Nagybányára, majd a bányai vasútállomástól a 8-as számú autóbusszal indulnak tovább a kirándulók Felsőbánya központjáig. A gyalogtúra onnan indul, enyhe emelkedőkkel az erdő közepén található Kőkarámig.

A táv Felsőbánya központjától oda-vissza megközelítőleg 12 km. Egy felnőtt menettérti vonatjegy ára 13,50 lej, a felsőbányai buszjegy ára 7 lej. Javasolt a réteges öltözködés, a kényelmes túracipő és szükség lehet esőköpenyre is. A vonat Nagybányáról 19.28-kor indul vissza, Szatmárnémetibe 21.09-kor érkezik meg.

Mindkét kirándulásra szeretettel várnak mindenkit, aki jó társaságban szeretne biciklizni vagy gyalogtúrázni, és természetesen azokat a természetkedvelőket is örömmel várják, akik mostanáig még nem csatlakoztak a csapathoz. Bővebb információkat Szathmáry Alice-tól lehet kérni a 0752-908800 telefonszámon.

Az érdeklődők kedvcsinálóként a Szatmárnémeti Természetjárók facebook csoportjában szemezgethetnek a korábbi fényképek között, ugyanitt lehet további információkat is kapni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: