2016-11-14 10:55:26• hírek • Szatmar.ro

Ügyesen csurigáztak a szatmári cserkészek

A november szó hallatára minden cserkész felkapja a fejét, ugyanis a Pentaktív nevű rendezvényt senki sem hagyná ki. Idén közel háromszáz résztvevő jutott el erre a hagyományőrző országos eseményre, amelyet Nagyenyeden rendezett meg a helyi cserkészcsapat november 4-6 között.

A busznyi cserkész, Szatmárnémetiből és Nagykárolyból különböző programokon vett részt. A fiúk már hajnalban disznót vágtak, míg a lányok lelkesen kenyeret sütöttek. Majd a disznó feldarabolására került sor, ezalatt a kisebbek kézműves foglalkozásokon próbálhatták ki magukat: kopjafakészítés, hímzés, kavicsfestés, illetve madárodút is összerakhattak. Szabadidőben sörösládákat mászhattak, lángost süthettek, vagy pedig a Csárdában melegedhettek egy bögre forró csoki mellett.

Szombat délután mindannyian együtt szurkoltak a saját készítésű csurigák versenyén, az ügyesebbnél ügyesebb sofőrök kisebb-nagyobb sikerrel kerülték ki az akadályokat, de arra is volt példa, hogy elgurult a kocsi kereke, így nem mindegyik versenyző ért célba. A feszültség a pinewood derby versenyt is végigkísérte, a színes, szintén saját készítésű kiskocsik gyorsan lecsúsztak a pályán, örömöt okozva ezzel az készítőiknek. Este is megtalálhatta minden korosztály a számára érdekes programot, egyesek filmvetítésre mentek, mások megpróbálták megdönteni a ládamászás-rekordot, de voltak olyanok is, akik csak egy jót beszélgettek rég nem látott barátaikkal.

Vasárnap az ökumenikus istentisztelet után izgatott hangulat lett úrrá rajtunk, ugyanis a díjkiosztó pillanatai következtek. A szatmári 44-es számú Dsida Jenő csapat, szép eredményt ért el a csurigaversenyen, 16 év feletti kategóriában: Görbe Róbert II., míg Sámi Réka III. helyezett lett.

"Egy újabb csodálatos és élményekkel teli hétvégét zárhattunk, útravalóul pedig csak annyit, hogy: Fúrj, faragj és ügyeskedjél, talpraesett cserkész legyél!", számolt be az élményekről Görbe Helga.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: